Hyppää sisältöön

Sara Hautamäki vahvisti johtoasemaansa Juniorikypärissä – ”Tästä saa tosi kivasti näkyvyyttä”

Sara Hautamäki voitti juniorikypärien osalähdön

Sara Hautamäki ajoi voiton Hellolla Lahden Juniorikypärien osalähdössä. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Juniorikypärien kauden neljäs osalähtö ajettiin Jokimaan raveissa Lahdessa. Ennen Jokimaan lähtöä kilpailua johti kauhavalainen Sara Hautamäki, joka oli paras myös tänään. Hautamäki ohjasti väkevän loppukirin tehneen Hellon voittajaksi ennen Carolina Krokvikin ohjastamaa Rim Bay Fleuria.

Radalta kaksitoista matkaan lähtenyt Hautamäen ajokki Hello matkusti parijonossa ja lähti kiriin viimeisellä takasuoralla. Valjakko ehti aivan viimeisillä metreillä ohi Krokvikin ajokista Rim Bay Fleurista. Hellon voittoajaksi muodostui 16,9a/2140 metriä.

”Oli hevosesta tosi hyvä fiilis, mutta sitä jännitin, miten juoksu menee tuolta. Oli kyllä ihan hurja kiri. Tiesin, että tämä tulee tosi hyvin loppuun, jos vaan saan pidettyä sen ravilla. Meni ravia, vaikka vähän oli epävarma, se tuli voimalla sitten ohi”, Hautamäki kehui hevosta.

Hellota valmentaa ja sen omistaa Teemu Keskitalo, joka on tullut tutuksi erityisesti menestyksestään amatööriohjastajien lähdöissä.

Hautamäki osallistui myös viime vuonna Juniorikypäriin ja sijoittui tuolloin kolmanneksi. Viime vuonna hän ajoi lähtöjä yhteensä 15, mutta tänä vuonna ohjastettuja startteja on kertynyt jo yli 20. Voittoja hän on ajanut tänä vuonna kolme, joista kaksi on tullut Juniorikypärien osalähdöissä.

”Ajellaan sen verran, mitä on pyydetty ajamaan. Tästä (kilpailusarjasta) saa tosi kivasti näkyvyyttä, varsinkin kun pärjää”, Hautamäki sanoi.

Hautamäelle voitto oli kauden toinen Juniorikypärissä ja samalla hän vahvisti asemiaan sarjan kärjessä. Nyt Hautamäki johtaa sarjaa 14 pisteen erolla ennen toisena olevaa Ronja Röpelinen. Röpelinen sijoittui tänään seitsemänneksi. Tänään kärkikolmikossa olleet Carolina Krokvik ja Mira Peltonen parantelivat hekin asemiaan, Krokvik nousi sijalle kahdeksan ja Peltonen sijalle viisi pistetaulukossa. Kilpailussa on kolmantena elokuussa ajetun osalähdön voittanut Siiri Mäkinen, joka oli tänään viides.

Juniorikypärien kautta on jäljellä vielä kaksi osalähtöä, 6.10. Vermossa ja 20.11. Jyväskylässä.