Hyppää sisältöön

Salamakypärien ykkönen Jere Hurme viihtyy ohjastustehtävien parissa – ”Tämä on ollut minulle läpimurtovuosi”

Jere Hurme on Salamakypärien ykkönen myös vuonna 2022. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Salamakypärien kauden viimeinen osalähtö kilpailtiin lauantaina Jyväskylässä. Ohjastajasarjan voitto matkasi jälleen Jere Hurmeen matkassa Lietoon.

Salamakypärät-kilpailusarja on kokelasohjastajille suunnattu kilpailusarja. Vuonna 2022 kilpailusarjassa ajettiin 12 lähtöä, joista viimeisin oli vuorossa 12. marraskuuta Jyväskylässä.

Kilpailusarjan voiton jo ennen viimeistä osalähtöä varmisti Jere Hurme, joka juhlii Salamakypärien mestaruutta toisena vuonna peräkkäin.

Ohjastajasarja on ollut Hurmeen mieleen.

”Onhan se mahtava konsepti kokelaille. Suomessa ei ole kokelailla näiden lisäksi juurikaan omia lähtöjä, niin hienoa että työkseen talleilla työskentelevät saavat hyvän mahdollisuuden ohjastamiseen.”

”Uskon, että sarja on auttanut kaikkien ohjastusuraa, kun mukana on ollut isoja lähtöjä Vermossa ja lauantairaveissa. Itsekin olen päässyt ajamaan huippuvalmentajien hevosia, ja ne ovatkin poikineet ajotehtäviä myöhemmin”, Hurme kertoo.

Vaikka Hurme juhlikin Salamakypärien voittoa myös vuotta aikaisemmin, on kulunut vuosi ollut tilastojen valossa ohjastajalupauksen uran tähänastisen uran ylivoimaisesti paras.

”Tämä on ollut minulle läpimurtovuosi. Kun on alkuvuodesta alkanut menemään hyvin, niin se on edesauttanut menestystä ja on saanut ajaa Harrin (Koivunen) ja muiden ammattivalmentajien hevosia. Se kerryttää samalla itsevarmuutta ja on rennompi fiilis kilpailla”, Hurme taustoittaa.

Harri Koivusen tallilla työskentelevällä Hurmeella lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät.

”Paras skenaario olisi, että siirtyisin täysin Harrin kakkoskuskiksi. Pystyisi ajamaan itsensä siihen asemaan, että hevosenomistajilla olisi täysi luotto minuun.”

”Muutama vakioajettava lähialueen raveissa ja kilpaileminen ilman suurempia pausseja olisi hienoa. Samalla saisi työskennellä täysipäiväisesti tutulla tallilla”, Hurme pohtii tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Salamakypärien kauden viimeisen osalähdön voiton vei Tuukka Varis. 17-vuotias Varis varmisti voitollaan Salamakypärien kokonaiskilpailun toisen sijan.

Salamakypärien kokonaistulokset 2022

1.Jere Hurme 135

2.Tuukka Varis 115

3.Tino Paldan 105

4.Patri Filatoff 85

5.Sakari Talikka 81

6.Aada Salo 79

7.Terno Grönstrand 72

7.Milla Markkanen 72

9.Oona Halme 70

10.Erika Elomaa 66

11.Kaisa Rehula 61

12.Johanna Säteri 50