Hyppää sisältöön

Salama- ja Montekypärien hakuaika on käynnissä 1.-12.3.

Salama- ja Montekypärien voittajat Jere Hurme ja Miisa Pulkkanen Ravigaalassa

Viime vuoden Salama- ja Montekypärien voittajat Jere Hurme ja Miisa Pulkkanen palkittiin Ravigaalassa. Kuva: Joel Nykänen

Salama- ja Montekypärien hakuaika on käynnissä 1.-12. maaliskuuta. Kokelasohjastajien Salamakypärät-sarjaa on järjestetty vuodesta 2012 alkaen ja montéohjastajien Montekypärät-sarjaa vuodesta 2021 alkaen. Salamakypärät-sarjan hakuehdot pysyvät ennallaan, Montekypärien hakuehtoihin on tehty pieniä muutoksia. Suomen Hippos järjestää myös poniohjastajien Ponikypärät-sarjan tänä vuonna, hakuaika Ponikypäriin alkaa maaliskuun lopussa.

Salamakypärät

Salamakypärät on kokelasohjastajien oma sarja. Sarjaan saavat hakea vuosina 1994-2007 syntyneet kokelaslisenssin hakijat. Salamakypäriin saa osallistua kolme kertaa. Sarjaan valitaan 12 osallistujaa.

Sarjassa ajetaan 12 osalähtöä. Osalähtöjä ajetaan Kavioliiga-raveissa ja Vermossa.

Kilpailukalenteri:

12.4. Vermo
17.5. Vermo
10.6. Jyväskylä
2.7. Lahti
8.7. Kaustinen
16.7. Mikkeli
29.7. Ylivieska
26.8. Jyväskylä
13.9. Vermo
23.9. Lappeenranta
11.10. Vermo
28.10. Kouvola

Lähtöjen lisäksi osallistujille järjestetään kuntotestipäivä 3. toukokuuta Vermossa. Kauden aikana osallistujille järjestetään myös koulutusta. Kuntotestit ja koulutukset ovat osa Salamakypärien kokonaisuutta, ja hakijoilta edellytetään sitoutumista myös niihin.

Montekypärät

Montekypärät on suunnattu vähemmän ohjastaneille montéohjastajille. Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

Sarjaan saa hakea, jos:

  • on ohjastanut enintään 75 montélähtöä koko uransa aikana (tilanne 31.12.2022) TAI
  • on ohjastanut yhteensä enintään 15 montélähtöä vuosien 2021 ja 2022 aikana

Montekypäriin saa osallistua kaksi kertaa. Sarjaan saavat hakea vuonna 2007 ja aikaisemmin syntyneet ohjastajat. Hakijalla tulee olla hakuhetkellä voimassa oleva ajolupa. Montekypäriin saa hakea millä tahansa lisenssillä.

Kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä ja siksi kilpailuun valitaan 10 ohjastajaa. Sarjassa ajetaan 7 osalähtöä.

Kilpailukalenteri:

9.6 Teivo
27.6. Kaustinen
12.7. Vermo
18.8. Pori
11.9. Seinäjoki
21.9. Jyväskylä
6.10 Turku

Lähtöjen lisäksi osallistujille järjestetään kuntotestipäivä 3. toukokuuta Vermossa. Kauden aikana osallistujille järjestetään myös koulutusta. Kuntotestit ja koulutukset ovat osa Montekypärien kokonaisuutta, ja hakijoilta edellytetään sitoutumista myös niihin. Montekypärät saavat kauden aikana myös mentorointia kokeneemmilta montéohjastajilta.

Hakuohjeet:

Hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 12.3. kello 23.59. Sarjoihin haetaan videohakemuksella. Tarkistathan, että sinulla on oikea lisenssi siihen sarjaan, johon haet (Salamakypärät kokelaslisenssi, Montekypärät kaikki lisenssit käyvät).

Kokelaslisenssin haltija voi hakea sekä Salama- että Montekypäriin. Tällöin hakijan täytyy täsmentää hakemuksessaan, kumpaan sarjaan hän hakee ensisijaisesti.

Valituksi voi tulla yhteen sarjaan.

Videohakemuksessa hakijan tulee kertoa, mihin sarjaan hakemus on. Lisäksi hakemuksessa voi vapaasti kertoa omasta raviurheilutaustastaan, tavoitteistaan ja erityisesti siitä, mikä hakijaa motivoi osallistumaan sarjaan ja miksi juuri hänet tulisi valita. Mainitse myös yksi aihe, josta haluaisit koulutuksen kauden aikana.

Videon tulee olla 2-3 minuuttia pitkä.

Hakemusvideo lähetetään Suomen Hippokseen Hanna Närhiselle, hanna.narhinen@hippos.fi

Videon voit lähettää esimerkiksi WeTransfer-palvelun kautta tai voit myös lähettää Google Drive-linkin tai YouTube-linkin videoosi sähköpostitse. Varmistathan Google Drivea tai vastaavaa palvelua käyttäessäsi, että linkin voimassaoloaika ulottuu vähintään 15.3. asti.

Videon lisäksi laita viestiin: nimi, sähköposti, puhelinnumero ja mihin sarjaan haet.

Saat vahvistuksen videon saapumisesta perille antamaasi sähköpostiosoitteeseen yhden arkipäivän sisään videon lähettämisestä. Olethan yhteydessä Hanna Närhiseen (hanna.narhinen@hippos.fi / 040 621 4424), jos sinulla on ongelmia videon lähettämisessä tai sinulla on kysyttävää sarjoihin liittyen.