Hyppää sisältöön

Run For Royalty ja Janne Korpi tekivät sen taas – St Michelissä kotivoitto

Run For Royalty on St. Michel -ajon voittaja vuosimallia 2022. Kuva. Hippos / Juho Hämäläinen.

Run For Royalty on St. Michel -ajon voittaja vuosimallia 2022. Kuva. Hippos / Juho Hämäläinen.

Mikkelin St. Michel viikonloppu huipentui suomalaisjuhliin, kun Pekka Korven valmentama Run For Royalty yllätti kaikki vuoden 2022 St. Michel -ajossa. Tällä kaudella vain neljä lähtöä startannut Run For Royalty näytti jo kaksi viikkoa sitten Lahden Suur-Hollola-ajossa, että se on huippukunnossa, mutta St. Michel voitto tuli useimmille silti yllätyksenä. Voiton ohjasti voittajakehässä viime aikoina hyvin viihtynyt Janne Korpi.

”Oli itseluottamusta auton takana, ettei voitto siitä ollut kiinni, mutta eilen lähdin ykkösradalta ja huomasin, että siitä on tosi vaikea päästä lujaa liikkeelle täällä. Tiesin, etten mitenkään pysty keulaa pitämään, mutta se, että kuinka monta hevosta pääsee eteen, niin sitä ei voinut tietää”, summasi Janne Korpi tunnelmia lähtökiihdytyksestä.

Lähtökiihdytyksessä mentiinkin hurjaa vauhtia, kun Global Withdrawl ja Next Direction kävivät hurjaa kamppailua keulapaikasta. Korpi ja Run For Royalty asettuivat alussa kolmanneksi sisälle, josta pääsivät johtavan perään Next Directionin noustessa toiselle radalle. Viimeisessä kurvissa toinen rata avautui ja Run For Royalty kiristi upeasti voittoon.

”Vauhti oli tosi nykivää, vaikka olikin kovaa ja tapahtumia riitti. Yritin vain ajaa omaa hevosta. Kyllä se juoksu meni meille tosi suotuisasti. Oli kyllä kutina koko maalisuoran, että kyllä minä voitan”

Run For Royaltyn valmentaja on Janne Korven isä Pekka Korpi, joka on kokenut suurkilpailukonkari, niin hevosten valmentajana kuin ohjastajana. Tulevaisuudessa Pekka Korven olisi tarkoitus vähentää itse kilvanajoa ja keskittyä enemmän valmennustehtäviin.

”Olen aiemminkin sanonut Jannelle, että koita nyt alkaa ajaa vähän enempi, ettei minun tarvitse kaikissa kissanristiäisissä olla aina”, vitsaili Pekka Korpi voittajahaastattelussa.

Run For Royaltystä valmentajalla oli vain hyvää sanottavaa, vaikka startteja on kaudelle ehtinyt kertyä vain neljä.

”Olemme onnistuneet hevosen kanssa. Se on huippulahjakas hevonen ja nyt pääsee näyttämään kykynsä”, kertoi Pekka Korpi.

Voittajakehässä nähtiin myös hevosen hoitaja Jenina Hamari, joka kertoo orin lempinimeksi Räyhä-Roopen sen äänekkyyden vuoksi. Lisäksi seremonioissa voittoa juhlistivat Kinttulan Kartanon eli Run For Royaltyn kasvattajan ja omistajan takaa löytyvät Mathias Furuhjelm ja Michaela Borup.

”Aivan odottamatonta ja uskomatonta”, tiivisti Mathias Furuhjelm tunnelmat heti lähdön jälkeen.

Iloiset taustajoukot St. Michel -ajon voittajaseremonioissa. Jenina Hamari, Pekka Korpi ja Janne Korpi. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.
Iloiset taustajoukot St. Michel -ajon voittajaseremonioissa: Jenina Hamari, Pekka Korpi ja Janne Korpi. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.