Hyppää sisältöön

Kengittä ajaminen

Kengittä ajaminen 16.3.-14.11.

Kengittä ajaminen on sallittua kesäaikana (16.3.-14.11.). Ilman kenkiä ei kuitenkaan saa ajaa kaksivuotiailla lämminverisillä, enintään kolmevuotiailla suomenhevosilla eikä kolmevuotiailla poneilla.

Kengitystietojen ilmoittamisen ajankohta

Kengitystieto on ilmoitettava viimeistään 1 tunti ennen lähdön esittelyä tai T‐pelikohteissa viimeistään 1 tunti ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Hevoselle voi aina lisätä kengät takaisin jalkaan ilman sanktioita, kunhan asiasta ilmoitetaan viimeistään esittelyyn mennessä.

Kengitystietojen tallentaminen

Heppa-järjestelmän Oma Tallissa tulee ilmoittaa alustavat kengitystiedot jo kilpailuun ilmoittamisen yhteydessä.

Kengitystietoihin voi tehdä muutoksia lähtölistojen julkaisun jälkeen Oma Tallin kohdassa ”Kengitystietojen syöttö”. Viime hetken muutokset tulee aina ilmoittaa sisäänkirjoitukseen tai muille ravien toimihenkilöille.

 

Kengittä ajaminen kiellettyä 15.11.-15.3.

Ilman kenkiä kilpaileminen on kielletty 15.11.-15.3. välisenä aikana. Mikäli esittelyyn tultaessa tai esittelyn jälkeen havaitaan, ettei hevosella ole kaikki kengät jalassa, jää hevonen lähdöstä pois.

Rangaistukset

Jos kilpailun jälkeen havaitaan, että hevonen kilpaili ilman kenkiä, suoritus mitätöidään, palkintoa ei makseta ja valmentajalle määrätään karkea, vähintään 300 euron sakko ja mahdollinen ajo-/kilpailukielto. Hevosen hylkääminen ei vaikuta totopeleihin.

Kengän määritelmä

Kengän tehtävä on suojata kaviota liialta kulumiselta. Kengäksi määritellään tavanomaisten kenkien lisäksi päärynä-, muovi- ja idioottikenkä. Kengän voi kiinnittää nauloilla tai liimalla. Kavion pohjan pinnoitus ei ole kenkä.

Kärkikenkä määritellään kesäaikana (16.3.-14.11.) kengäksi. Talvella (15.11.-15.3.) kärkikenkä ei ole kenkä, eikä siten ole riittävä kengitys ko. ajanjaksolla.

Peruskenkä: määritellään aina kengäksi.
Päärynäkenkä: määritellään aina kengäksi.
Idioottikenkä: määritellään aina kengäksi.
Muovikenkä: määritellään aina kengäksi.
Kärkikenkä: määritellään kesällä kengäksi. Talviaikana (15.11-15.3.) kärkikengällä kilpaileminen ei ole sallittua.
Paljas kavio tai kavion pohjan pinnoitus: kengittä ajaminen ei ole sallittua talviaikana (15.11.-15.3.).