Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Vermossa 28.8.

Kuva: Ville Vuorinen/Hippos.

Vermo isännöi Ponikuninkuusravien lisäksi tänä vuonna toista suurta poniraviurheilun tapahtumaa. Viime vuodelta siirretyt ponien Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Vermon poniraveissa 28.8.

Vermo Areenalla ratkotaan 28.8. Pohjoismaiden mestaruudet sekä A-, että B-ponien kesken. Suomalaisten karsinnat kilpailuja varten ravataan Riihimäellä 8.8.

Molempien kategorioiden karsinnat ja finaali ajetaan ryhmäajona 1600 (1620/1640) metrin matkalla. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan A-kategorian ponit, joiden ennätys on karsintojen ilmoittautumispäivään mennessä 2.30,0 ja hitaammat sekä B-kategorian ponit, joiden ennätys on karsintojen ilmoittamispäivään mennessä 1.45,0 ja hitaammat.

Jokaiselle maalle (Suomi, Ruotsi, Norja & Tanska) on molempien kategorioiden finaalissa kolmen osallistujan kiintiö. Kiintiöistä mahdollisesti käyttämättä jääneitä paikkoja ei täytetä muista maista.

Karsintojen kaksi parasta saa paikan suoraan finaaliin. Suomen Hippoksen Raviurheilupalvelut -osasto valitsee kolmannen edustajan kauden kilpailutulosten perusteella.

Mikäli karsintalähtö tai -lähdöt peruuntuu, valitsee Raviurheilupalvelut -osasto edustajat ensisijaisesti karsintoihin ilmoittautuneiden joukosta, toissijaisesti kauden kilpailutulosten perusteella.

Karsintojen ilmoittautuminen päättyy maanantaina 2.8. klo 9. Ilmoittautuminen finaaliin päättyy maanantaina 23.8. klo 10 ja ilmoittautuminen PM-poniravien muihin lähtöihin päättyy tiistaina 24.8. klo 10.

Pohjoismaiden mestaruudet on ajettu vuodesta 2010 lähtien. Tänä vuonna kyseessä ovat järjestyksessä 10:net mestaruudet. Kilpailu järjestettiin aiemmin Ruotsissa Solvallan raviradalla, mutta vuodesta 2015 alkaen PM järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa.Viime vuoden kisat siirrettiin tälle vuodelle koronaviruksen vuoksi.

”Pohjoismainen yhteistyö on Vermolle tärkeää ja on mukavaa saada sitä myös ponitapahtumiin. PM-ravit on ajoitettu samalle päivälle Espoon suurimman vuosittaisen kaupunkitapahtuman Espoo-päivän kanssa. Pääsemme esittelemään vauhdikasta poniraviurheilua kotikaupunkimme festivaalipäivänä”, kertoo Vermon kilpailupäälikkö Miika Lähdenniemi.

Tapahtuman Facebook-sivulle pääset tästä.

Lisätietoja

Hippos: Anni Järvinen anni.jarvinen@hippos.fi

Vermo Areena: miika.lahdeniemi@vermo.fi