Hyppää sisältöön

Pekka Korpi tyhjensi pajatson Vermo Areenalla – Magical Princess toi toisen peräkkäisen Derby-voiton

Pekka Korpi silittää Magical Princessiä

Tuore Derby-voittaja Magical Princess sai ansaitut kiitokset valmentajaltaan ja ohjastajaltaan Pekka Korvelta. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Suuren Suomalaisen Derbyn sankari oli toista vuotta putkeen Pekka Korpi, joka ohjasti valmentamansa Magical Princessin voittoon Vermo Areenalla. 120 000 euron arvovoitto oli vihtiläisvalmentajalle toinen peräkkäinen ja koko uran kuudes.

Nelivuotiaiden lämminveristen ravihevosten vuoden pääkilpailu Suuri Suomalainen Derby kilpailtiin lauantaina Vermo Areenalla, jossa voittoa juhli Pekka Korven valmentama ja ohjastama Magical Princess. Hevosen omistavat ja ovat kasvattaneet Jokikunnan Tila Oy ja Star-Racing Oy, ja sen päivittäisestä hyvinvoinnista vastaa hevosenhoitaja Jenina Hamari.

”Ehdottomasti tuntuu hyvältä, hieno päivä”, Pekka Korpi iloitsi voittajahaastattelussa.

”Hevonen tuntui ennen starttia tosi hyvältä, se on ollut koko viikon pirteä ja rento”, Korpi kertoi.

Kilpailusta ennakoitiin kovatasoista ja ennen kaikkea tasaista, sillä Korven suojatin ohella viivalla olivat muun muassa viime vuoden Kriterium-voittaja Sahara Jaeburn, huipputamma An-Dorra sekä vahvaa jälkeä tehnyt ori Consalvo. Korpi sai lopulta heiluttaa tahtipuikkoa mielensä mukaan, ja Magical Princess hallitsi tapahtumia lähdöstä maaliin. Voittoaika oli 13,7a/2620m.

”Ensimmäiset 100 metriä joutui vähän päästämään, mutta sitten saimme helposti keulapaikan. Hevonen tuntui hyvältä, mutta kun Ari (Moilanen) tuli lähemmäs, mietin, miten hyvä hevonen hänellä on ja pystymmekö vastaamaan sille. Tamma oli hyvä ja vastasi hienosti”, Korpi kertasi loppusuoran alkua ja Consalvon kiriyritystä.

Consalvo jäi lopulta kolmanneksi, ja vastustajista lähimmäs pääsi Jarmo Saarelan ohjastama An-Dorra.

”On kyllä todella hienot tammat, ei voi muuta kuin kehua”, Korpi suitsutti ikäluokan huipputammoja.

Korven uskomaton Derby-statistiikka

Vihdissä valmennustoimintaansa pyörittävä Pekka Korpi on yksi Suuren Suomalaisen Derbyn suurista nimistä. 71-vuotias Korpi on saavuttanut suurkilpailusta valmentajana nyt kuusi voittoa, joista viisi hän on myös ohjastanut itse. Edellinen voitto tuli vuosi sitten Mascate Matchilla.

Vuonna 2021 Korpi viettää raviurheilijana juhlavuotta, sillä Hippoksen Heppa-järjestelmän mukaan hän voitti uransa ensimmäisen ravilähdön 50 vuotta sitten, ja osallistui myös Derbyyn ensimmäistä kertaa vuonna 1971. Tuolloin sijoitus oli yhdeksäs. Suomen ensimmäinen Derby ajettiin vuonna 1970. Yhteensä Korpi on ollut mukana valmentajana peräti 53 kertaa ja ohjastanut kilpailussa 34 kertaa. Osaomistajana ja kasvattajana hän on saavuttanut voiton Magical Princessin lisäksi Fabrice Duolla.

”Eihän näitä hevosia viitsi kasvattaa, jos ajatuksena ei ole, että tämä on minun derbyvoittajani”, Korpi hymyili.

”Tämä on sellainen kilpailu, jota kaikki arvostavat. Se on ympäri maailmaa tosi arvostettu kilpailu, eikä sitä ole helppoa voittaa. Pitää olla hyvä hevonen ja kaiken osua nappiin sinä päivänä, kun lähtö on.”

Korven Star-Racing Oy:n lisäksi Magical Princessin taustalta löytyvät Jokikunnan Tila Oy:n Tapio Lehtoranta ja Tiina Kinnunen. Yhteistyö alkoi aikanaan syntymäpäiväreissulta Mauritiukselta ja Magical Princessin emästä Magical Queenista, jonka kolmikko omistaa yhdessä.

”Odotukset Magical Princessistä ovat olleet kovat ja tänä keväänä ne ovat koventuneet entisestään. Viime kaudella se vähän sairasti eikä ollut ihan parhaimmillaan, mutta kun Pekka keväällä sanoi Vermon tallikahviossa Mascate Matchin jäätyä siitokseen, että tämä olisi nyt seuraava, niin meinasi mennä soppa väärään kurkkuun”, Tapio Lehtoranta muisteli.

”Ei ole Pekka koskaan valehdellut! Mauritiuksellakin kun on hevoskauppoja tehty, aina hän on sanansa pitänyt”, Lehtoranta nauroi.

Pekka Korven tallin päivä Vermo Areenalla oli vailla vertaansa. Ennen Derbyä kilpailtu lämminveristen Suomen mestaruus toi talliin kaksoisvoiton, kun Korven itsensä ohjastama American Hero vei voiton ja Run For Royalty täydensi tallin tuplan kakkossijallaan. American Heron omistaa ja on kasvattanut Team AA, Run For Royaltin omistaja ja kasvattaja on Kinttulan Kartano.

Tulokset >