Hyppää sisältöön

Osa USAi Arrow- ja Winner-mallisista kärryistä määrätään käyttökieltoon ja valmistajan huollettaviksi

USAi Arrow- ja Winner-kärryt, joissa on alumiiniset lukkopäät, määrätään käyttökieltoon. Kärryt saa ottaa takaisin käyttöön, kun lukkopäät on kärryjen valmistajan toimesta vaihdettu teräksisiin.

USAi-merkkisten kärryjen aisat irtosivat Haminan Cityraveissa kesken lähdön. Hevonen ja ohjastaja selvisivät tilanteesta vammoitta. Valmistaja tarkasti onnettomuudessa käytetyt kärryt ja valjaiden pikalukkoihin kiinnitettävät lukkopäät todettiin viallisiksi.

Ongelma koskee ennen vuotta 2017 valmistettuja USAi Arrow- ja Winner-mallin kärryjä, joissa lukkopäät on valmistettu alumiinista. Alumiinisen lukkopään tunnistaa siitä, että se on viisilovinen. Uusissa teräslukoissa on neljä tai seitsemän lovea.

Alumiininen, viisilovinen lukkopää (Kuva: Jorma Räsänen)

Kärryjen valmistaja arvioi, että kärryjä, joissa on alumiiniset lukkopäät, on käytössä vielä viidestä kymmeneen kappaletta. Osaan Arrow- ja Winner-mallisista kärryistä on jo vaihdettu teräksiset lukkopäät.

Valmistaja vaihtaa lukkopäät veloituksetta.

USAi-kärryjen valmistaja:

Jorma Räsänen
p. 0500 557493

Lisätietoja:

Martti Tala
Asiantuntijaeläinlääkäri, Suomen Hippos
martti.tala@hippos.fi, p. 040 3540338

Muokattu tiistaina 20.6.2023. Lisätty tieto siitä, että kilpailuissa sallittuja teräksisiä lukkopäitä on myös nelilovisina.