Hyppää sisältöön

Mini Kainuu-ajo aloittaa ponien suurkilpailukauden – Viime vuoden voittaja lähtee kisaan hyvillä mielin

Mini Kainuu-ajo 2020 voittaja Coruscate Chickan ja Kirsikka Kauppinen Kuva Anu Kovalainen

Mini Kainuu-ajo 2020, Coruscate Chickan ja Kirsikka Kauppinen. Kuva: Anu Kovalainen/Hippos.

Ponien suurkilpailukausi käynnistyy lauantaina Kajaanissa Mini Kainuu-ajolla. Viime vuoden voittoa lähtee puolustamaan Kirsikka Kauppisen suojatti Coruscate Chickan.

Kajaanin lauantairaveissa juostaan vuoden ensimmäinen A-ponien suurkilpailu Mini Kainuu-ajo 1100 metrin matkalla. Sarja keräsi yhteensä 11 ilmoittautujaa, joiden joukossa on numerolla kaksi starttaava viime vuoden Mini Kainuu-ajon voittaja Coruscate Chickan.

”Ihan hyvillä mielin mennään kisaan, mutta pitkän tauon takia isoja odotuksia ei ole. Tärkeintä on päästä ravilla maaliin”, kertoo Coruscate Chickan valmentaja, hoitaja ja ohjastaja Kirsikka Kauppinen.

”Poni on tauon aikana talvella treenannut muun muassa hankitreenejä ja pitkiä hölkkälenkkejä. Keväällä on käyty hiitillä ja otettu vetoja. Lähdössä voitaisiin päästä viiden parhaan joukkoon, toki vastassa on kovia poneja”, tuumaa Kauppinen lähdön asetelmia.

Viime vuonna kilpailu-uransa aloittanut Coruscate Chickan lähti ensimmäiseen kauteensa varmoin ottein suoraan suurkilpailuvoitolla. Viime kauden tuloksena olikin 15:stä startista viisi voittoa, yksi kakkonen ja yksi kolmossija. Tänä vuonna kauden aloitus jälleen suurkilpailuvoitolla on hyvinkin mahdollista.

”Päätähtäin tälle kaudelle on ennätyksen parantaminen ja rutiinin saaminen, kun vasta viime kesänä poni ensimmäisen kerran kilpaili. Poni on luonteeltaan kiltti ja tosi reipas. Parasta siinä on sen hyvä kilpailupää ja luonne”, Kauppinen kertoo kauden tavoitteista Coruscate Chickanin kanssa.

Kauppisen oma päätähtäin raviurheilun parissa on jatkaa poneilla ensi vuoteen asti ja pohtia sitten tulevaa.

”En osaa vielä sanoa jatkanko hevosten parissa sen jälkeen. Tulevalta poniraviurheilu kesältä odotan kuitenkin hienoja kilpailukokemuksia ponien parissa”, pohtii Kauppinen.

Mini Kainuu-ajo juostaan Kajaanissa lauantaina 5.7. klo 12:00.