Hyppää sisältöön

Miisa Pulkkanen varmisti Montekypärien kokonaiskilpailun voiton Seinäjoella – ”Mahtavalta tuntuu”

Varmisti Montekypärät-kauden voiton Seinäjoella, kun Speedy Scion oli lähdön paras. Kuva: Kirsi Kantokoski

Seinäjoella kilpailtiin maanantaina Montekypärät-ohjastajakilpailun kauden toiseksi viimeinen osalähtö. Osalähdön voitti Miisa Pulkkasen ohjastama Speedy Scion. Seinäjoen ykkössija varmisti myös Pulkkasen kokonaiskilpailun voiton ennen viimeistä osalähtöä.

Montekypärien osalähtö Seinäjoella oli jälleen tutun valjakon näytös, kun Miisa Pulkkasen ohjastama Speedy Scion voitti lähdön selkeällä erolla ennen toiseksi sijoittunutta Herman Halmia ja Joanna Karlingia.

Pulkkanen starttasi Seinäjoella kokonaiskilpailun selkeältä kärkisijalta 70 pistellään. Eroa toiseen tulevaan Iida Vastamäkeen oli peräti 20 pistettä.

Vaikka kautta on jäljellä vielä yksi osakilpailu, sinetöi Pulkkanen historian toisen Montekypärät-kauden voiton jo Seinäjoella.

”Ihan mahtavalta tuntuu. Kiitokset kaikille hevosten valmentajille, jotka ovat minulle näin upeita ajokkeja suoneet”, Pulkkanen kiitteli Seinäjoen radan haastattelussa.

Pulkkanen arvostaa kokonaiskilpailun voittoa korkealle.

”Ei se aina tuuripeliä ole, että ykkösenä maaliin tullaan.”

Pulkkanen on voittanut Montekypärien kauden kuudesta osalähdöstä neljä. Seinäjoen ykkössija tuli vauhdikkaiden vaiheiden päätteeksi.

”Tosi helpon tuntuisesti hevonen meni, mutta tiesin kyllä, että nyt meillä on hiukan ylinopeutta. Tämäkin on semmoinen hevonen, että se haluaa mielellään seurata kaveria”, Pulkkanen kommentoi lähtöä, jossa ensimmäinen kierros juostiin peräti 11,0-vauhtia.

Salamakypärien kauden viimeinen osalähtö kilpaillaan 7. lokakuuta Turussa.

Montekypärien pistetilanne 6. osakilpailun jälkeen

  1. Miisa Pulkkanen 86
  2. Iida Vastamäki 57
  3. Katariina Honkaperä 48
  4. Marie-Helen Jansson 45
  5. Anna Hiltunen 42
  6. Reetta Hirvonen 41
  7. Joanna Karling 36
  8. Amira El Jahiri 32
  9. Noora Kivimaa 31
  10. Eveliina Hallapuro 21
Ohjastajasarjat