Hyppää sisältöön

Kuukauden raviurheilija ja Kuukauden toimihenkilö näyttävät kesän ajan esimerkkiä reilun ja kunnioittavan käytöksen puolesta

Kuva: Pirje Fager-Pintilä

Suuret tunteet ja kilpailulataus kuuluvat raviurheiluun. Ne eivät kuitenkaan oikeuta asiatonta käytöstä ravikilpailujen toimihenkilöitä tai urheilijoita kohtaan. Suomen Hippos ja Suomen raviradat kiinnittävät kesän ajan erityistä huomiota raviratakäyttäytymiseen ja palkitsevat kuukauden esimerkkinä toimineet henkilöt.

Ravikilpailut eivät olisi mahdollisia ilman usein vapaaehtoistyönä rakkaudesta raveihin­ työskenteleviä toimihenkilöitä. Heistä jokaisella on oikeus turvalliseen, häirinnästä ja asiattomasta sanailusta vapaaseen työhön raveissa – kuten jokaisella raviyhteisön jäsenellä.

Kesän aikana Suomen raveissa puututaan erityisen aktiivisesti toimihenkilöiden kohteluun:

  • Ohjeistamme toimihenkilöitä puuttumaan matalalla kynnyksellä mahdollisiin epäurheilijamaisiin tilanteisiin.
  • Kannustamme jokaista ilmoittamaan mahdollisesta asiattomasta käyttäytymisestä kilpailutuomaristolle.
  • Pyydämme ravikilpailujen tuomaristoa kiinnittämään korostetusti huomiota mahdolliseen epäurheilijamaiseen käytökseen.

Huomiota kiinnitetään myös esimerkilliseen käytökseen: Kesäkuusta alkaen joka kuukausi jaetaan toimihenkilöiden ja tuomaristojen päättämä Kuukauden raviurheilijan tunnustus urheilijalle tai hevosen taustajoukolle, joka on osoittanut radoilla esimerkillistä toimintaa, ja jonka kanssa on erityisen kiva tehdä töitä.

Lisäksi ravivalmentajat saavat valita Kuukauden toimihenkilön: raviurheilijoita ja hevosten taustajoukkoja omalla työllään ja asenteellaan tukeneen toimihenkilön: sisäänkirjoittajan, kahvion pitäjän, varikonvalvojan tai vaikkapa eläinlääkärin avustajan.

”Kevään aikana olemme puhuneet ja kouluttaneet toimijoita yhdenvertaisuuden ja häirinnästä vapaan urheilun puolesta osana vastuullisuusohjelman juurruttamista. Tämä hieno idea asian esiin nostamiseksi vielä erikseen ravikilpailuissa tuli raviradoilta, joille toimihenkilöiden työ on elintärkeää. Me yhdessä pidämme huolta turvallisesta ja mukavasta raviyhteisöstä”, raviurheilujohtaja Tomi Himanka Suomen Hippoksesta kertoo.

Kesäkuun kuukauden henkilöt julistetaan 30.6.

Lisätietoja: 

Raviurheilujohtaja Tomi Himanka, tomi.himanka@hippos.fi tai p. 0400 821 877

Tutustu toimintaohjeeseen häirintään puuttumisesta ja sen ennaltaehkäisystä

Lue Häirinnästä vapaa hevosalue -julistus

Hyvän raviurheiluhengen puolella:

Suomen Hippos

Maakuntaradat

Kesäraviradat

#häirinnästävapaahevosalue