Hyppää sisältöön

Häirinnästä vapaa hevosalue

Osana raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmaa Suomen Hippos julkaisee Hevoset-messujen yhteydessä julistuksen yhdenvertaisen, turvallisen ja mukaan kutsuvan hevosyhteisön puolesta. Häirinnästä vapaa ilmapiiri rakentuu rohkeudesta puhua ja puuttua, arvojen esiin nostamisesta sekä tiedon lisäämisestä.  

Häirinnästä vapaa hevosalue -julistuksessa on linjattu yhdenvertaisuuteen liittyvät arvot. Lisäksi siinä muistutetaan reilun pelin säännöistä hevosyhteisössä sekä vastuusta puuttua epäasialliseen käytökseen:

  • Jokainen on tervetullut ja arvokas omana itsenään sukupuoleen, seksuaalisuuteen, ihonväriin, uskontoon tai mihinkään muuhun henkilön ominaisuuteen katsomatta.
  • Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen ja itsemääräämisoikeuteen.
  • Seksuaalisuuteen tai sukupuoleen perustuva häirintä on kielletty.
  • Emme salli rasistista tai syrjivää kielenkäyttöä, minkäänlaista väkivaltaa tai sillä uhkailua.
  • Kohtelemme toisiamme kunnioittavasti myös sosiaalisessa mediassa, emme kiusaa tai levitä valheellista tietoa, emmekä kirjoita someen mitään sellaista, mitä emme sanoisi toiselle kasvokkain.
  • Kysymme luvan, jos kuvaamme toisia henkilöitä.
  • Epäasiallista käytöstä, häirintää tai kiusaamista kohdatessamme puutumme asiaan.
  • Puhumme toisistamme selän takana pelkkää hyvää.
  • Ihmisten hyvinvoinnin lisäksi hevosten hyvinvointi on jokaisen asia. Puutumme ja pidämme hevosista hyvää huolta.

Suomen Hippos sitoutuu itse noudattamaan julistusta ja haastaa alan toimijat mukaan työhön yhdenvertaisen, turvallisen ja mukaan kutsuvan hevosyhteisön puolesta.

Häirinnästä vapaa hevosalue -julistuksen voi hakea itselleen Hippoksen osastolta Hevoset-messuilta. Se myös postitetaan Hippoksen jäsenyhteisöille yhdessä raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelmasta kiteytettyjen huoneentaulujen kanssa. Hevoset-messuilla messukävijät voivat lisäksi kuvauttaa itsensä julistuksen arvojen kanssa: kuvan saa halutessaan itselleen ja someen jaettavaksi ja niitä julkaistaan myös Hevosurheilu-lehden sivuilla.

Hippoksen sivuilta löytyy nyt myös toimintaohjeet jäsenyhteisöille häirinnän ennaltaehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi.

Hevoset-messut järjestetään Tampereella 9.–10.4.2022, Hippoksen osasto numerolla A 868.

#häirinnästävapaahevosalue

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Saara Iivari, saara.iivari@hippos.fi tai p. 040 569 6597