Hyppää sisältöön

Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 15 oritta ja 26 tammaa

Kuva Kuninkuusravien loimista

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin kumpaankin 12 osallistujaa ja kaksi varahevosta. Osallistujat julkistetaan keskiviikkona 21.7. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Seinäjoella 30.7.-1.8. järjestettävien Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin yhteensä 15 oritta ja 26 tammaa. Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin kumpaankin 12 osallistujaa ja kaksi varahevosta. Osallistujat julkistetaan keskiviikkona 21.7.

Ilmoittautuminen Kuninkuusravien pääkilpailuihin päättyi maanantaiaamuna. Paikkaa suomenhevosten ykköskilpailussa hakee jälleen suuri määrä laadukkaita hevosia, joiden joukosta lopulliset osallistujavalinnat tekee Kuninkuusravien päätoimikunta tulevana keskiviikkona.

Yhteensä Seinäjoen Kuninkuusravien pääkilpailuihin ilmoitettiin 41 hevosta. Vuonna 2020 Kuninkuusraveihin ilmoitettiin 19 oritta ja 25 tammaa.

Ilmoitetuissa hevosissa on jonkin verran vaihtuvuutta viime vuoteen nähden, ja mukaan pyrkii lukuisia ensikertalaisia viikonloppuna Mikkelissä Suurmestaruusajon voittaneen H.V. Tuurin johdolla. Ilmoitettujen joukosta löytyy myös viime vuonna kuninkuustittelin voittanut Evartti sekä sen tallikaveri, paluuta kuninkuuskisaan havitteleva vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku. Kokenutta kaartia edustaa myös peräti kahdeksan kertaa Kuninkuusraveihin valittu Camri.

Ravikuningatar vaihtuu tänä vuonna varmuudella, kun hallitsevaa kuningatarta Virin Camillaa ei ilmoitettu mukaan. Samalla varmistui myös, että Seinäjoella kruunataan tänä vuonna uusi ravikuningatar, kun yhtään aiempien vuosien voittajaa ei ole mukana. Tutuista huipputammoista mukana ovat muun muassa viime vuoden kokonaiskisan kakkonen Liisan Tulilintu, vuosi sitten Seinäjoella kaksi osamatkaa voittanut Hetviina sekä Mikkelissä St Michel Tammatähden voittoa juhlinut Lakan Leija.

Kuninkuuskilpailuun ilmoitetut hevoset:

A.T. Veeti
Camri
Enon Vilppi
Evartti
H.V. Tuuri
Jokivarren Kunkku
Joriini
Lissun Eerikki
Sheikki
Tarun Tykki
Uljas Suomalainen
Veeran Poika
Vixeli
Vixen
Välkyn Tuisku

Kuningatarkilpailuun ilmoitetut hevoset:

B. Riitu
Ciiran Tähti
Elias Juonetar
Helun Kuva
Hetviina
Lakan Leija
Liinan Liekki
Liisan Tulilintu
M.A. Piste
Marmardu
Minskaus
Naputus
Pirttilän Olga
R.R. Valssitar
Runoneito
Sokru
Suven Sametti
Sävel-Taika
Taksvenla
Tarun Tuhkimo
Tutun Impi
Tähtituula
Varjonova
Varoitus
Varsova
Vennelmon Varma

Päätoimikunta valitsee osallistujat

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun keskiviikkona 21.7. Valinnat julkaistaan samana päivänä Seinäjoella OmaSP Stadionilla klo 14.00, ja tilaisuus on nähtävissä suorana Kuninkuusravien Facebook-sivulla.

Päätoimikunta valitsee hevoset Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti. Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan, sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin sekä hevosen sopivuutta sarjaan ja nykykuntoa.

Päätoimikuntaan kuuluu 10 jäsentä. Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustajaa sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.

Korjaus: 19.7.2021 Camri on valittu Kuninkuusraveihin kahdeksan kertaa, kuninkuuskisaan ori on osallistunut kuudesti.