Hyppää sisältöön

Kalajoen kesäraveissa viihtyvyys on ykkösasia

Kalajoen kesärata.

Perinteikäs Särkkäin ravirata sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkkien mökkialueen, unelmarantojen ja palveluiden kupeessa meren äärellä. Aktiivisessa valmennuskäytössä toimiva ravirata isännöi yhdet kesäravit vuodessa. Tämän vuoden ravit ravataan keskiviikkona 29.6. klo 18:30 alkaen.

Kalajoen kesäraveille kilpailijoiden ja ravikävijöiden viihtyvyys on tärkeää. Kavioura on huippuunsa huollettu, yleisöalueelta löytyy grillin ja aurinkoterassin lisäksi myös kahvila sekä Kalajokisen ravihistorian läpikäyvä valokuvanäyttely. Useana vuonna viimeiset lähdöt Särkkäin raviradalla on kruunannut upea kesäillan auringonlasku.

Kalajoen kesäravit järjestävän Kalajoen Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Jorma Vierimaa katsoo keskiviikkoa kohti odottavin tunnelmin.

”Toivotaan, että yleisöä tulisi mahdollisimman paljon paikan päälle koronavuosien jälkeen. Kelit ainakin ovat ihan kohdillaan. Meillä on yksi Suomen kauneimmista raviradoista ja raveissa on aina tunnelmaa, ystävällinen henkilökunta ja kesäaikaan Kalajoki on upea matkailukunta. Suomessa on upeita, erilaisia kesäraviratoja, ja jokainen on vierailemisen arvoinen”, hehkuttaa Vierimaa.

Vierimaan mukaan talkoolaisten rooli Kalajoen kesäravien mahdollistamisessa on täysin korvaamaton. Pieni ja tiivis porkka tekee hommia ravien lähestyessä kelloon katsomatta. Yksi näistä on ikuiseksi heppatytöksi itseään nimittävä Emilia Kurikkala.

”Lapsesta asti olen harrastanut hevosia välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kokemusta on enemmän ratsastuksen parista, mutta ravihevoset ovat kuitenkin olleet mukana harrastuksessa aina, ja useamman vuoden olen jo raveja seurannut, pelannut ja käynyt paikan päälläkin katsomassa. Lapsuuden haave toteutui viime syksynä, kun ostin ensimmäisen oman hevosen, suomenhevosen tietenkin”, naurahtaa Kurikkala.

Talkoisiin Kurikkala tuli omien sanojensa mukaan kaverin innoittamana. Touhu veikin lopulta niin hyvin mukanaan, että nyt Kurikkala istuu jo ravit järjestävän seuran hallituksessa.

”Ravipäivänä olen talkoillut muun muassa grillissä, baarissa ja toiminut loimittajana. Nyt jo toista vuotta vastuullani on sisäänkirjoitus ja siihen liittyvät kuviot. Ravipäivän ulkopuolella hoidan muun muassa Kalajoen ravien somea, teen katoslistat ja hoidan markkinointia. Todella monipuolisesti olen saanut hommia tehdä”, summaa Kurikkala.

Kurikkalan paras muisto Kalajoen raveista nousee mieleen heti edelliseltä vuodelta.

”Kyllä viime vuoden Nostalgiaraveista ja Muppen (BWT Magic) esiintymisestä siellä jäi todella kiva muisto. Tietysti myös lapsena oli hienoa päästä Kalajoen raveihin ostamaan metrilakua”

BWT Magic on Kalajoen oma superhevonen, jota voidaan pitää yhtenä lahjakkaimmista Suomessa syntyneistä lämminverisistä.

Keskiviikon raveihin Kurikkala toivoo aurinkoista tunnelmaa ja hyviä raveja, sekä mahdollisimman paljon yleisöä, sillä yleisöhän sen kesäravien tunnelman luo.

”Kai se niin on, että rakkaudesta lajiin tätä tekee vuodesta toiseen. Kivassa talkooporukassa on myös mukava touhuta”, summaa Kurikkala.