Hyppää sisältöön

Crepe Match kiri Suuren Suomalaisen Derbyn voittajaksi – “Tämä on kaikkien unelma“

Crepe Matchin uran kuudes voitto tuli Suuren Suomalaisen Derbyn finaalista (Kuva: Maisa Hyttinen)

Harri Koivusen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama Crepe Match vei Vermo Areenalla nimiinsä 4-vuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen Suuren Suomalaisen Derbyn. Ori ansaitsi 120 000 euron ykköspalkinnon voittoajalla 13,6akp. Hevosta hoitaa Gisela Koivu. 

“Harri, Gisela ja kaikki muutkin tässä tiimissä on tehneet ihan käsittämättömän työn tämän hevosen kanssa. Ja nyt ollaan tässä. Sanoinkuvailematon hevonen. Kiitos Crepe, että annoit meille kaikille tämän”, ohjastaja Olli Koivunen kertoi voittajahaastattelussa.

Crepe Match sijoittui omassa Derby-karsinnassaan toiseksi American Cooperin jälkeen. Sen myötä taustajoukot joutuivat valitsemaan finaaliin takarivin lähtöpaikan 10, jolta juoksunkulku muodostui odotetusti hankalaksi. Terävä loppukiri kantoi kuitenkin voittoon ohi Pekka Korven valmentaman ja ohjastaman Corazon Combon. 

“Hevonen oli huippuhyvän tuntuinen ennen lähtöä. Mutta ennen kaikkea, kun lähtö lähti liikkeelle, se löi vielä yhden vaihteen silmään ja tuntui koko matkan ihan mahtavalta. Hevonen teki uskomattoman juoksun eikä tarvitse miettiä, etteikö paras olisi voittanut tänään”, Olli kuvaili lähdön tunnelmia.

Turun Metsämäessä tallia pitävälle Harri Koivuselle Derby-voitto oli uran kolmas. Aiemmin hän on voittanut Derbyn omistajana, valmentajana ja ohjastajana Ribauden kanssa vuonna 2008 sekä ohjastajana Express Typen kanssa vuonna 2010. Vaikka Harri Koivunen on ollut jo vuosikymmeniä vakionimi suomalaisen raviurheilun huipulla, suhtautuu hän menestykseen nöyrästi. 

“Kun nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei näistä hevosista tiedä. Sellaista se on, että illalla laitetaan kädet ristiin, että huomenna olisi hyvä päivä. Ja tänään kävi näin. Nyt on tunteet pinnassa, mutta tämä on maailman paras hevonen”, Harri kertoi.

Crepe Matchin omistaa Team Credit, jonka takaa löytyvät Harri Koivunen ja Heikki Salakari puolisoineen. Salakari on omistanut hevosia neljäkymmentä vuotta, mutta Crepe Match on hänelle ensimmäinen hevonen, joka selvitti tiensä Derby-finaaliin ja nyt myös voittajakehään. 

“Tämä on kaikkien unelma, Suomessa syntynyt Derby-voittaja. Nyt pitää vetää syvään henkeä. Tuntuu niin hyvältä, ettei sitä voi sanoin kuvata”, Salakari tunnelmoi. 

Crepe Matchin ovat kasvattaneet Punkarin Hevostalli Ky sekä Maini ja Saku Mikkola. Heille Derby-voitto oli kasvattajina toinen. Urallaan yli 700 000 euroa tienannut SE-tamma Mascate Match voitti Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2020.

Suuri Suomalainen Derby 2023

1. Crepe Match & Olli Koivunen, 13,6akp
2. Corazon Combo & Pekka Korpi, 13,7akp
3. Massimo Hoist & Mika Forss, 13,7akp
4. Laxvikens Amiral & Tuomas Korvenoja, 13,9 akp
5. EL Kazaam & Iikka Nurmonen, 13,9akp x
6. Blackbeard & Jukka Torvinen, 13,9akp x
7. Halley Wania & Santtu Raitala, 14,0akp
8. Everlasting Boogie & Kenneth Danielsen, 14,1akp
9. Callela Nelson & Hannu Torvinen, 14,3akp
10. American Cooper & Ari Moilanen, 14,4akp
11. Ava Di Alessia & Antti Teivainen, 14,4akp
12. Callela Alfa & Tapio Perttunen, 14,5akp x