Hyppää sisältöön

Avointa ilmoittautumista testataan ensimmäistä kertaa – ”Ominaisuus tuo oman lisänsä lajiin”

yleiskuva kuninkuusraveista

Ravihevosten avoimella ilmoittautumisella tarkoitetaan sitä, että ilmoittautumisen yhteydessä kaikkien ilmoittautuneiden hevosten nimet ovat nähtävillä ennen lähtöratojen julkaisua. Ensimmäistä kertaa avointa ilmoittautumista testataan 1.10. alkaen koelähtöilmoittautumisissa.

Avoin ilmoittautuminen mahdollistaa kilpailijoiden näkemisen ennen lähtöratojen julkaisua. Käytäntö otetaan Suomessa käyttöön ensimmäistä kertaa 1.10. koelähtöilmoittautumisten yhteydessä. Ravipäivän kaikkiin sarjoihin avointa ilmoittautumista testataan ensimmäistä kertaa 7.10. Lahden Jokimaan raveissa.

”Avoimen ilmoittautumisen mahdollisuus on lisätty Heppa-järjestelmän sarjoihin ja käytännön kokeilut aloitetaan aluksi koelähdöistä. Jos mitään teknisiä ongelmia tuossa ei ilmene, niin testejä laajennetaan pikkuhiljaa”, Suomen Hippoksen tietojärjestelmäpäällikkö Jukka Niskanen kommentoi

Avoin ilmoittautuminen on ollut toivottu ominaisuus lajiväen keskuudessa ja palautteita käyttöönoton alkuvaiheessa seurataan tarkasti. Erityisesti seurataan sitä, miten avoin ilmoittautuminen vaikuttaa lähtöihin ilmoittautuneiden hevosten määrään.

Perinteistä ilmoittautumista on kuitenkin tarkoitus hyödyntää myös jatkossa.

”Kun ominaisuus on todettu teknisesti toimivaksi, niin sitä voidaan käyttää hyvin joustavasti. Uskon, että perinteistä ilmoittautumistapaa hyödynnetään laajalti myös jatkossa, mutta ominaisuus tuo oman lisänsä lajiin”, Niskanen kommentoi.

Lähtöjen ilmoittautumiset ovat näkyvissä Heppa-järjestelmässä kaikille. Lisätietoja avoimesta ilmoittautumisesta tiedotetaan lokakuun alussa.