Hyppää sisältöön

Löydä oma lajisi – raviurheilu mukana valtakunnallisella Harrastusviikolla 

Harrastusviikkoa vietetään 28.8-3.9. Kuva raviponista: Maisa Hyttinen

Valtakunnallinen Harrastusviikko tarjoaa tällä viikolla mahdollisuuden tutustua erilaisiin harrastuksiin. Sen tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieleisen harrastuksen – oli se sitten lukemista, liikkumista tai raviponin kanssa touhuamista! 

Raviurheilu on monipuolinen ja mukava harrastus, jonka parissa voi harrastaa ja liikkua ohjatusti ja turvallisesti hevosen tai ponin kanssa. Innokkaimmille raviurheilu voi tarjota myös kilpailu-uran tai ammatin. Raviurheilun parissa oppii myös hevosten ja ponien hyvinvoinnista huolehtimista ja sitä kautta vastuunkantoa ja vastuullisuutta.  

Nuorisoravikerhot ympäri Suomea tarjoavat mahdollisuuksia harrastaa raviurheilua ohjatussa kerhotoiminnassa. Myös ravikouluissa on mahdollisuus päästä harrastamaan raviurheilua. Kerhoissa ja ravikouluissa opetellaan tuntemaan hevonen eläimenä ja tarjotaan käytännön harjoittelun lisäksi teoriatunteja. Harrastus nuorisoravikerhossa tai ravikoulussa antaa hyvän pohjan myös tavoitteellisempaan harrastamiseen.  

Harrastusviikon ilmaistapahtumia  

Lappeen ravinuoret ovat mukana Harrastusviikolla Hyppää kärryille! -tapahtumalla perjantaina 1.9.2023 klo 17-19. Lappeenrannan raviradalla pääset tapahtuman aikana tutustumaan kärryillä ajamiseen, harjaamiseen, hoitamiseen, ravinuorten toimintaan ja yleisesti poniraviurheiluun, ja paikalla on myös keppareita ja kepparirata. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.  

Lisäksi Harrastusviikolla pääsee seuraamaan ravikilpailuja ilmaiseksi seuraavilla raviradoilla:  

  • Keskiviikkona 30.8. klo 18 Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla 
  • Perjantaina 1.9. klo 17 Vermo Areenalla Espoossa. Myös lauantaina 2.9. juostavaan Suureen Suomalaiseen Derbyyn alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.  
  • Perjantaina 1.9. klo 12 alkaen Kaustisen Nikulassa lounasraveissa
  • Lauantaina 2.9. klo 10 Koko perheen poniravitapahtumassa Oulun Äimärautiolla.  
  • Sunnuntaina 3.9. klo 13 Turun Metsämäen raviradalla 

Harrastusviikolla kilpaillaan myös mm. Porissa ja Lahdessa sekä paikallisraveissa Miehikkälässä, Liperissä ja Hankasalmella. Löydät kaikki ravipäivät Heppa-järjestelmän kilpailukalenterista.  

Avoin verkkokurssi tutustuttaa ponien maailmaan 

Suomen Hippoksen verkko-oppimisympäristössä Hipposakatemiassa on kaikille avoin kurssi Tutustu poneihin, jos sinulla ei ole vielä mahdollisuutta päästä tekemisiin hevosten tai ponien kanssa. Kurssi on kaikille avoin, eikä vaadi rekisteröitymistä tai kirjautumista. Kurssilla tutustutaan poniin eläimenä sekä poniraviurheiluun. 

Harrastatko jo raviurheilua? 

Kerro Instagramissa omasta harrastuksestasi! Merkitse julkaisuun @raviurheilunnuorisotoiminta ja #harrastusviikko, niin jaamme niitä raviurheilun nuorisotoiminnan tarinoissa. Viikon päätteeksi arvomme tuotepalkinnon kaikkien harrastuksesta kertoneiden kesken (arvo noin 40 euroa). 

Katso raviurheilun harrastusvideot