Hyppää sisältöön

Harrastusviikko

Haluaisitko löytää harrastuksen, oppia uuden taidon tai saada kivoja kavereita? #Harrastusviikko esittelee monta eri harrastusta, joista yksi on raviurheilu.

Harrastusviikolla koululaiset tutustuvat harrastuksiin. Harrastusviikkoa vietetään 28.8.-3.9.2023. Tervetuloa tutustumaan raviurheiluun!

Raviurheilun nuoriso- ja harrastustoiminnan parissa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua lajiin, oppia sen alkeita, harrastaa ja liikkua ohjatusti ja turvallisesti. Samalla lapset ja nuoret oppivat vastuullisuutta sekä hevosen hyvinvoinnista huolehtimista. Poniraviurheilu on osa raviurheilun nuorisotoimintaa.

Raviradat ympäri Suomea järjestävät nuorisotoimintaa ja sinne voi mennä mukaan, oli sinulla hevoskokemusta tai ei. Omaa ponia ei tarvita nuorisoravikerhossa harrastamiseen.

Raviurheilua voi harrastaa hevosen tai ponin kanssa, ja laji sopii ihan jokaiselle. Raviurheilu on tiivistä yhteistyötä hevosen kanssa, ja lajin parissa opetellaan myös hoitamaan hevosta hyvin sekä huolehtimaan omasta sekä hevosen hyvinvoinnista. Ravikouluissa harjoitellaan hevosen tai ponin kanssa toimimisen lisäksi sillä ajamista, ja taitojen karttuessa on mahdollista suorittaa ajolupa ja aloittaa kilpailemaan raveissa. Vauhdikkaaseen raviurheiluun kuuluu myös raviratsastus eli monté, jossa hevosta ohjastetaan ratsastuksen tapaan selästä.

Hevoset eivät syrji ketään ja niiden touhuja on mukava seurata tallikavereiden kanssa – tallilla saat ystäviä paitsi ihmisistä, myös hevosista.

Haluatko vierailijan kertomaan omalle luokallesi/ryhmällesi raviurheilun nuorisotoiminnasta tai poniraviurheilusta?

Jos sinulla ei ole omia kontakteja lajiin, ota yhteyttä Suomen Hippoksen nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkään, niin koitetaan saada vierailu järjestymään!

Johanna Pökkä
johanna.pokka@hippos.fi
040 632 8182