Hyppää sisältöön

Koululaispäivä kerää Metsämäkeen yli 350 oppilasta opettajineen

Kuvassa lasten värittämiä suomenhevosen värityskuvia

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry järjestävät syyslukukauden alussa lähialueen ala-asteiden oppilaille hevosaiheisen koululaispäivän Metsämäen raviradalla Turussa perjantaina 2.9.2022.

Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 350 oppilasta opettajineen kuudesta eri peruskoulusta. Koulupäivän aikana lapset ja nuoret saavat tutustua hevosten ja hevosihmisten elämään eri näkökulmista liikunnallista aspektia unohtamatta.

Raviradan väljälle alueelle mahtuukin monenlaista aktiviteettia nähtäväksi ja koettavaksi: ruskolainen Hepsis Team tuo ravikouluponeja rapsuteltavaksi ja kolme kokenutta työhevosharrastajaa ajeluttaa hienoilla suomenhevosillaan lapsia ja nuoria  aidoilla työhevoskärryillä. Päivän aikana luokat johdatetaan myös opastetuille tallivierailuille raviradan valmennustalleille, ja valjastuskatoksilla esitellään niin ravihevosen valjastamista kuin kengitystäkin. Oppilaat saavat itse kokeilla tallialueella ravikärryjen vetämistä kaverin (tai opettajan) istuessa kyydissä. Lisäksi yleisöalueen nurmialueelle pystytetään keppihevosrata, ja keppareita saa lainaksi oikeaan tunnelmaan pääsyn avittamiseksi. Alueelta löytyy myös muutama polkutraktori pienimmille koululaisille, ja väriliitujen avulla saa antaa asfalttipihalle uutta ilmettä.

Koululaispäivä on toteutettu Metsämäessä kolmasti aiemmin vuosina 2017-2019 Varsinais-Suomen Hevosjalostusliiton Ponipowerii! – hankkeessa.

Metsämäen ravirata