Hyppää sisältöön

Muista alkavat koulutukset: kimpanvetäjä, C-valmentaja, eläinkuljettajalupa – ja paljon muuta!

Myös raviurheilijan urapolku etenee kouluttautumisen kautta. Tutustu ajolupa- ja valmentajakoulutuksiin Hipposakatemiassa! Kuva Helena Hyvämäki-Mäenpää

Syksy on kouluttautumisen aikaa: suorita vaikka kimpanvetäjän tai eläinkuljetusten kuljettajien ja hoitajien koulutus! Hipposakatemiassa uutuutena myös varikkoalueen toimihenkilöiden koulutus, jossa keskitytään mm. hevosen hyvinvointiin, näytteenottotapahtumaan ja ravikilpailusääntöjen tuntemukseen. Hipposakatemian kurssitarjonnasta löydät myös kaikille avoimia kursseja vaikkapa hevosjalostuksesta. 

 

Kimpanvetäjien koulutus on tarkoitettu kimpanvetäjänä toimiville, kimpanvetäjäksi aikoville tai muuten asiasta kiinnostuneille. Koulutuksessa käydään läpi kimpan perustaminen, talouden hoito, viestintä, sopimukset ja muu juridiikka liittyen yhteisomistukseen sekä hevoskauppaan. Seuraava kimpanvetäjien koulutus järjestetään syyskuussa verkko-opintokokonaisuutena Hipposakatemiassa 2.-3.9.2022.

Koulutuksen hinta on 70 euroa. Koulutuksen käyneiden henkilöiden vetämät ja laatukriteerit täyttävät kimppatallit voivat hakea kimppatallien laatumerkkiä.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Lisätietoja koulutuksesta kertovat Hippoliksesta Erja Mattila puh. 045 111 7754, erja.mattila@hippolis.fi sekä Suomen Hippoksesta Helena Hyvämäki puh. 040 646 4609, helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

 

Eläinkuljettajalupakoulutus on sijoitus hevosen hyvinvointiin

Jokaiselle hevosalaa ammattilaiselle ja harrastajalle tarpeellinen ja hyödyllinen eläinkuljettajalupakoulutus järjestetään Kiuruvedellä Hingunniemessä 5.9.2022 Yhden päivän kestävässä koulutuksessa voit suorittaa eläinkuljettajalupakoulutuksen sekä pätevyyskokeen. Koulutuksessa käydään läpi AVI:n ja Ruokaviraston määräykset, eläinkuljetuslaki sekä -asetus, työturvallisuus hevoskuljetuksissa, hevosen valmistaminen kuljetukseen, lastaaminen ja purkaminen sekä hevosen terveys kuljetuksessa.  Koulutus täyttää eläinkuljetusasetuksen liitteen IV mukaisen koulutusvaatimuksen.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 3.9.2022. Koulutus järjestetään lähiopetuksena, ja sen hinta on 100 € (sis. alv 24 %). Lisätietoja Ylä-Savon ammattiopistosta, Toini Immonen puh. 040 177 2821, toini.immonen@ysao.fi

Kaupallisten eläinkuljetusten kuljettajien ja hoitajien koulutus ja koe järjestetään Hämeenlinnassa 15.9.2022 Kurssin hinta on 150 € + alv 24 %. Ilmoittautumiset 7.9.2022 mennessä. Lisätietoja HAMK, luonnonvara-alan täydennyskoulutus, Sari Mantila puh. 050 359 4313, sari.mantila@hamk.fi

 

Valmennus- ja ajolupakoulutuksilla eteenpäin urheilijan polulla

Ravivalmennuksen peruskurssin C-taso järjestetään Oulussa perjantaista sunnuntaihin 14.-16.10.2022  Äimäraution raviradan katsomotiloissa. Koulutus täyttyy vauhdilla, joten kannattaa ilmoittautua pian! Sitovat ilmoittautumiset: Pohjanmaan Hevosjalostusliitto, Aune Huttunen puh. 0500 921 527, joko soittamalla tai viestillä tai sähköpostiin aune.huttunen@oulunravit.fi 1.10.2022 mennessä.

Ravivalmennuksen peruskurssin C-taso on kattava johdatus ravihevosen lajivalmennukseen asiantuntijoiden johdolla. Suomen Hippoksen nimeäminä kouluttajina toimivat Anne Takapuro, Jutta Ojala ja Susanna Simonen.

Kurssilla käydään läpi hevosen fysiologiaa, anatomiaa, ruokintaa, eläinlääkintää, fysioterapiaa sekä käytännön valmennusta ja kilpailutusta. Osallistumismaksu 285 euroa sisältää ruoan ja kahdet kahvit/ koulutuspäivä. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja mikäli osallistujia ei ilmoittaudu riittävästi, ei koulutusta järjestetä. Kurssin suorittaminen antaa mahdollisuuden hakea ravivalmennuksen B-koulutukseen.

Syksyn mittaan järjestetään myös useita ajolupakoulutuksia kautta Suomen, esimerkiksi Kouvolassa, Seinäjoella ja Ruukissa järjestetään C-ajolupakurssit.  Tutustu myös varikkoalueen toimihenkilöiden koulutukseen! Tietoja tulevista koulutuksista löydät Suomen Hippoksen koulutuskalenterista, hevosjalostusliitoista sekä raviradoilta.

Hipposakatemian koulutustarjonta täydentyy jatkuvasti. Seuraa tarjontaa, ilmoittaudu ja osallistu! Jos mieleesi tulee aihe tai kokonaisuus, johon toivoisit koulutusta, ole yhteydessä Suomen Hippoksen koulutustoiminnan koordinaattoriin Helena Hyvämäkeen: helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

 

Hipposakatemia kouluttaa. Hevostiedon ja -taitojen kartuttaminen edistää hevosalan yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä, vastuullisuutta sekä ammatillisten tavoitteiden saavuttamista. Koulutuksella vaikutamme asenteisiin, jaamme osaamista ja teemme hevosalan arvoja näkyväksi.

#hipposkouluttaa #hipposkatemia #hevonenluohyvinvointia