Hyppää sisältöön

Hyvä Talli

Hyvä Talli -laatujärjestelmän neuvontakäynti

Hyvä Talli -laatujärjestelmän neuvontakäynti mittaa, todentaa ja tukee hevosalan toimijoita laadun ja turvallisuuden sekä hyvinvointilain vaatimien edellytysten varmistamisessa.

 1. Hyvä Talli -neuvontakäynnillä keskitytään tarjoamaan työkaluja hevosten terveydenhoitoon, tallin turvallisuuteen, asiakaskokemukseen sekä hevosten lajityypillisen käyttäytymisen mahdollistamiseen, yrittäjien ja työntekijöiden hyvinvointia unohtamatta.
 2. Hyvä Talli -neuvontakäynneille kerätään arvokasta tietoa, jotta voidaan todentaa ja mitata hevosalan hyvinvointia, sekä tarvittaessa edistää toimintaa. Mittaaminen ja valvonta on oleellista hevosalan hyväksyttävyyden ja toiminnan kannalta.
 3. Neuvontakäyntien ohella kehitetään kansallista hevosten terveydenhuoltojärjestelmää.

TALLINPITÄJÄN HYÖDYT

Hyvä Talli -neuvontakäynnin voi tilata mille tahansa tallille, jonka jälkeen talli on oikeutettu Hyvä Talli -merkintään. Neuvontakäynti tarjoaa tallinpitäjälle mahdollisuuden varmistaa koulutetun neuvojan tuella, että puitteet ja paperityöt ovat kunnossa. Tämä helpottaa arkea sekä antaa valmiudet mahdolliselle viranomaiskäynnille.  Hyvä Talli -merkintä on puolestaan markkinaetu, jolla asiakas voi varmistua asioiden olevan kunnossa.


Kolme tasoa

 • Pronssitasolla talli täyttää uuden eläinten hyvinvointilain ja sen asetuksien vaatimat edellytykset sekä kiinnittää huomiota hevosten hyvinvoinnnin perusasioihin.
 • Hopeatasolla tallin toiminnassa on kehitetty arkea helpottavia laatutoimintoja. Esimerkiksi kirjalliset sopimukset ovat kaikilta osin kunnossa ja tallilla on valmennus- ja varautumissuunnitelmat, eläinlääkärin kanssa tehty terveydenhuoltosopimus ja terveydenhoitosuunnitelma.
 • Kultatasolla tallin laatutyö on jatkuvaa ja dokumentoitua kattaen laajasti hyvinvoinnin eri tasot. Kultataso on vielä kehitteillä.

Hyvä Talli -järjestelmän pronssitaso korvaa vuodesta 2024 alkaen tallitarkastukset, jotka ovat olleet edellytys Suomen Hippoksen myöntämille A-, B- ja F- valmentajalisensseille. Uusille edellä mainituille valmentajalisenssinhaltijoille käynti on pakollinen vuodesta 2024 alkaen. Ennen vuotta 2024 voimassa olevilla lisenssinhaltijoilla noudatetaan kolmen vuoden siirtymäaikaa. Hyvä Talli -neuvontakäynti on edellytys myös Suomen Hippoksen hyväksymille ravikouluille.

 

Kustannukset ja Hyvä Talli -merkintä

Hyvä Talli -neuvontakäynnin hinta on 300 euroa / käynti, joka on voimassa kolme vuotta.  Käynti laskutetaan Suomen Hippoksen toimesta neuvontakäynnin tekijän toimitettua lomakkeen Hippokseen. Hyvä Talli -merkintä tulee näkymään maksusuorituksen jälkeen henkilön perustiedoissa Heppa-järjestelmässä ja talli lisätään alla oleville listoille. Neuvontakäynti uusitaan kolmen vuoden välein, maksutonta omavalvontaa suoritetaan vuosittain itsenäisesti Oma Tallissa.

 • Tmi Arto Hammar, Salo

  Loviisan Ravikoulu, Loviisa

  Juha Länsimäki, Seinäjoki

  Janne Ranta-Krenkku, Kokemäki

  Riina Pisto, Luumäki

  Mirka Vilpas, Luumäki

  Vilja Kivinen, Iitti

  Joni-Petteri Irri, Sastamala

  Tuija Irri, Sastamala

 • Toivosen Talli, Kaisa Toivonen, Kirkkonummi

  Stall Blombacke, Kaisa Tupamäki-Kukkamo, Mikkeli

  Pauli Raivio, Hankasalmi

  Hanna Lepistö, Vihti

  Kuopion Ravikoulu, Kuopio

  Teivon Ravikoulu, Tampere

  Tapsan Talli, Kuopio

  Anne Saarikettu /Kpedu, Kaustinen

  Jouni Hillbom, Mikkeli

  Mty Kauppinen & Paasikivi, Lieksa

  Romon Perhekodit oy/ Janne Kuosmanen, Kontiolahti

  Fox Stables, Kirkkonummi

  Niko Jokela, Seinäjoki

  Sipi Erkkilä, Forssa

  Sasky Osaran maaseutuopetus

  Pettäisenrannan ratsutila / Mari Huttu, Kuopio

  Riina Rekilä, Hämeenkyrö

  Nina Pettersson-Perklén, Siuntio

  Henry M Bollström, Orimattila

  Antti Kangas, Konnevesi

  Oskari Mäenpää, Keuruu

   

 • Kultataso on vielä kehitteillä.