Hyppää sisältöön

Käsitellyn varsan kanssa tunnistustilanne sujuu turvallisesti ja miellyttävästi

Kuvassa tunnistaja piirtää tunnistuspaperiin

Varsojen tunnistuskausi on käynnissä. Hevosten ja varsojen tunnistamisesta vastaavat alueellisten hevosjalostusliitojen toimihenkilöt. Uusia tunnistajia on koulutettu Suomen Hippoksen toimesta yhteistyössä Hevosopiston ja hevosjalostusliittojen kanssa. Koulutetun tunnistajan lisäksi tunnistustilanteen sujuvuuden ja turvallisuuden takaa ihmisen kanssa toimimaan tottunut varsa.

Tunnistajien koulutukseen kuuluu teoriakoulutusta Suomen Hippoksen toimistolla sekä käytännön koulutusta Ypäjän Hevosopistolla. Tuoreimmat koulutuksen saaneet tunnistajat ovat Satakunnan alueella aputunnistajina tulevaisuudessa toimivat Mari Rehula ja Minna Säntti sekä Etelä-Pohjanmaalla aputunnistuksia jatkossa suorittava Saija Koskimäki.

Koulutettu tunnistaja + käsitelty varsa = onnistunut tunnistustapahtuma

Varsaa on tärkeää totuttaa ihmiseen heti syntymästä lähtien. Päivittäin käsitellyn varsan kanssa tunnistustilanne sujuu todennäköisesti kaikille osapuolille miellyttävästi. Käsitelty varsa on myös tunnistajan työturvallisuuden kannalta välttämätön.

Muistathan tämän ad hoc varsojen tunnistamisesta:
Ad hoc tunnistus koskee tunnistamattomia varsoja, joita on jouduttu hoitamaan teurastuskiellon tai kuuden kuukauden varoajan aiheuttavalla lääkevalmisteella. Ad hoc tunnistetun varsan tunnistuslomake tulee joko eläinlääkärin tai eläimen pitäjän toimesta toimittaa Suomen Hippokseen 7. vuorokauden kuluessa lomakkeen päiväyksestä. Lisätietoja ad hoc varsan tunnistamisen jatkotoimenpiteistä rekisteröintiin liittyen löydät Hippoksen sivuilta: TUNNISTAMINEN.

 

Tunnistustilanteen kulusta sekä vinkkejä valmistautumiseen voit lukea alla olevasta infosta tai tulostaa infon osoitteesta www.hippos.fi/tunnistusinfo 

Kuvassa infotietoa tunnistustilanteesta

Lukuvinkki: Varsan opetuksessa maltti on valttia