Hyppää sisältöön

Ulkomaisten kilpailutulosten perusteella haettavat kasvattajapalkkiot anottava 31.1. mennessä

Kuvassa hevonen lumisateessa

Kuva Hanna Laakso

Suomessa syntyneiden ulkomaille myytyjen ravihevosten sekä ratsuhevosten ja ponien ulkomaisten kilpailutulosten perusteella haettavat kasvattajapalkintoanomukset vuodelta 2021 tulee toimittaa Suomen Hippokseen 31. tammikuuta mennessä. Myöhemmin saapuneita anomuksia ei hyväksytä.

Anomukset voi toimittaa skannattuna sähköpostin liitteenä tai postitse.

Ravihevosten ulkomaiset kilpailutulokset

Anomus tulee tehdä jokaisesta hevosesta erikseen. Ulkomaille myydyn lämminverisen ravihevosen kasvattajapalkinnon perusteena ovat 2–7-vuotiaana saavutetut palkinnot ja kasvattajapalkintoa maksetaan 10 % voittosummasta. Maksettava minimisumma on 170 € ja palkintoa maksetaan enintään 20 000 €/vuosi/hevonen. Suomessa syntyneiden ulkomaille myytyjen hevosten Suomessa juostujen starttien osalta kasvattajapalkinnot maksetaan ikäluokan kasvattajapalkintoprosenttien mukaisesti.

Anomusta ei tarvitse tehdä sellaisten hevosten osalta, jotka ovat edelleen Suomen rekisterissä ja käyvät ulkomailla kilpailemassa. Heppa-järjestelmästä voi tarkastaa hevosen rekisteröintimaan hevosen perustiedot-sivulta. Mikäli rekisteröintimaa on joku muu kuin Suomi, tulee kasvattajapalkinnosta tehdä anomus.

Anomuslomake

Kasvattajapalkinnon jakoperusteet

Lisätiedot:

Soila Lehmusvaara, puh. 020 760 5253, soila.lehmusvaara@hippos.f

 

Ratsuhevosten ja ponien ulkomaiset kilpailutulokset

Ulkomailla kilpailleiden FWB-hevosten ja Suomessa syntyneiden kantakirjakelpoisten ponien, joilla ei ole ollut SRL:n vuosimaksua maksettuna vuonna 2021, tulee toimittaa ulkomaiset kilpailutulokset Suomen Hippokseen kasvattajapalkkioiden saamiseksi. Suomessa kilpailleiden sekä SRL:n vuosimaksun maksaneiden Ranking-pisteet lasketaan ilman erillistä ilmoitusta Suomen Ratsastajainliitossa.

Kasvattajapalkinnon jakoperusteet

Lisätiedot:

Sanna Uotila, puh. 020 760 5257, sanna.uotila@hippos.fi

 

Kasvattajapalkkioiden maksatusperusteet vahvistuvat myöhemmin maa- ja metsätalousministeriön päätöksen perusteella. Palkkiot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta Maa- ja metsätalousministeriön kautta.