Hyppää sisältöön

Suomenhevosten oriohjeet Ratsuoripäiville 2024 julkaistu – muutoksia ratsusuunnan estekokeeseen 

5-vuotiaiden ja vanhempien R-suunnan suomenhevosten estekoe Ratsuoripäivillä 2024

Suomenhevosten oriohjeet Ratsuoripäiville 2024 on lisätty tapahtumasivulle. Suurimmilta osin oriohje on viime vuoden kaltainen, isoimmat muutokset koskevat R-suunnan suomenhevosten estekoetta. Ratsuoripäivät 2024 järjestetään 11.–13. huhtikuuta Ypäjän hevosopistolla.   

Muutoksella on pyritty yhtenäistämään Ratsuoripäivillä hyppäävien oriiden esteratapiirroksia niin, että ne ovat edelleen tarkoituksenmukaiset sekä eri ikäisten ja rotuisten oriiden testaamisen kannalta toimivia. Jalostusvaliokunta on käsitellyt ja hyväksynyt muutokset suomenhevosten estekokeita koskien.  

”Hyväksytyt muutokset tullaan päivittämään myös suomenhevosten jalostusohjelmaan. Muutoksia tehtiin R-suunnalle jalostusarvosteltavien suomenhevosten estekokeeseen. Pr-suunnan estekoe säilyi ennallaan.”, Kimmo Lampinen Suomen Hippoksesta valottaa. 

Ratsuoripäivillä jalostusarvostellaan ratsu-, pien- ja työhevossuunnan suomenhevosia. Suomenhevosia jalostusarvostellaan perjantaista lauantaihin. Torstaista lauantaihin ratsu- ja ratsuponioriit hakevat puolestaan jalostukseenkäyttöoikeutta suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen eli FWB:n ja suomalaisen ratsuponin eli SRP:n jalostukseen.  

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen Ratsuoripäiville päättyy 26.2.2024.
Röntgenkuvien ja esitietojen viimeinen toimituspäivä on 26.2.2024.   

Huom!  

  • Ilmoittautumiset ovat julkisia ja suomenhevosoriiden röntgenlausunnot julkaistaan, vaikka ne olisivat hylkäävät. Ilmoittautumalla näyttelyyn oriin omistaja hyväksyy röntgentulosten julkaisun. 12.2.2024 mennessä toimitetuista röntgenkuvista saa lausunnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. 
  • Oripäiville osallistuvien oriiden rokotukset tulee olla voimassa Hippoksen näyttelysääntöjen mukaisesti. 

LISÄTIETOJA JA ORIOHJEET: www.hippos.fi/ratsuoripaivat