Hyppää sisältöön

Suomenhevosratsujen kasvattajapalkinnot vuodelta 2023 maksettu 

Linnea Haukilehdon ratsastama tamma Vionetta ansaitsi estehevosista suurimman kasvattajapalkkion. Kuva SRL / Heidi Lammi

Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta. Vuoden vaihteessa muuttuneen lainsäädännön myötä hevosalan rahoituksella ei enää ole suoraa kytköstä Veikkauksen tuottoihin, vaan rahoituspohja tulee yleiskatteellisista budjettivaroista maa- ja metsätalousministeriön kautta. Suomen Hippos välittää kasvattajapalkinnot täysimääräisinä kasvattajille. 

Suomen Hippos maksaa kasvattajapalkinnot sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt maksatuspäätöksen ja vahvistanut maksuperusteet. Suomenhevosratsujen kasvattajapalkkiot maksettiin tiistaina 28.5.2024.

SUOMENHEVOSRATSUJEN KASVATTAJAPALKKIOT 

Kasvattajapalkinto maksetaan hevosen kasvattajalle Suomen Ratsastajainliiton laskemista alue- ja kansallisen tason yhteenlasketuista rankingpisteistä muodostuvien palkintosummien perusteella. Nyt maksettujen palkkioiden perusteena ovat vuoden 2023 kilpailutulokset.  

Eri lajien osalta rankingpisteet suhteutetaan lajissa kilpailleiden hevosten määrään, jotta palkitseminen saadaan tasapuoliseksi. Hevoskohtainen palkintosumma suhteutetaan käytettävissä olevaan kokonaissummaan. Maksettavat palkintosummat lajeittain suhteutetaan kilpailleiden hevosten määrään lajeittain.  

Kouluratsastuksen rankingpisteiden perusteella maksettiin vähintään 20 pistettä saavuttaneiden hevosten kasvattajille 10 €/piste. Kaiken kaikkiaan pisteitä oli kertynyt kouluratsastuksessa 227 suomenhevoselle, joista 66 maksettiin kasvattajapalkintorahoja. Esteratsastuksessa maksettiin vähintään 10 rankingpistettä saavuttaneiden hevosten kasvattajille 20 €/piste. Pisteitä oli kertynyt esteratsastuksessa yhteensä 111 suomenhevoselle, joista maksettiin 15. Kenttäratsastuksessa ja valjakkoajossa maksettiin lajien kolmelle eniten rankingpisteitä saavuttaneen hevosen kasvattajalle 500 € – 300 € – 200 €. Kenttäratsastuksessa pisteitä oli kerännyt 32 ja valjakkoajossa 18 suomenhevosta. Para-luokissa pisteitä on kerännyt kaksi suomenhevosta, joista parhaalle 18 pistettä keränneelle maksettiin 500 €. Matkaratsastuksessa pisteitä oli kerännyt niin ikään kaksi hevosta, joista paras palkittiin 300 €. 

TOP HEVOSET

Laji Hevonen Kasvattaja Summa
Kouluratsastus Kulta-ahon Kasimir Elonheimo Jaakko & Johanna 1 400 €
Esteratsastus Vionetta Janina Ristolainen 1 180 €
Kenttäratsastus Lavilan Viljo Liisa Mattila 500 €
Valjakkoajo Rokki Pippuri Silva Turpeinen 500 €
Pararatsastus Lavilan Muru Liisa Mattila 500 €
Matkaratsastus Virkun Vappu Jarmo Männistö 300 €

 

Kasvattajapalkintoon yltäneet R-suunnan suomenhevoset 2023  

Suomenhevosratsujen kasvattajapalkintosäännöt – Hippos 

 

LISÄTIETOJA  

Suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset 
Soila Lehmusvaara
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi