Hyppää sisältöön

Ravihevosten kasvattajapalkinnot vuodelta 2021 maksettu

Magical Princess voitti vuoden 2021 Suuren Suomalaisen Derbyn. Kuva Juho Hämäläinen

Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta. Rahoituspohja tulee Veikkaus Oy:n tuotosta maa- ja metsätalousministeriön kautta. Suomen Hippos välittää kasvattajapalkinnot täysimääräisinä kasvattajille. Ravihevosten kasvattajapalkkiot vuodelta 2021 on maksettu 10.5.2022, suomenhevosratsujen, lämminveristen ratsuhevosten ja ponien maksatus tehdään välittömästi hevoslistauksien valmistuttua.

Suomen Hippos maksaa kasvattajapalkinnot sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt maksatuspäätöksen ja vahvistanut maksuperusteet.

”Kasvattajapalkintojen maksatus on vuosittain odotettu ja merkittävä toimi hevoskasvatuksen jatkuvuuden kannalta. Tänään olemme laittaneet maksuun ravihevosten kasvattajapalkkiot ja suomenhevosratsujen, lämminveristen ratsuhevosten sekä ponien palkkiot tullaan maksamaan pikimmiten, kunhan hevoslistaukset saadaan tarkastettua.”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää valottaa.

 

Ravihevosten kasvattajapalkinnot

Ravihevosten kasvattajapalkintoja maksettiin yhteensä yli 2,1 miljoonaa euroa yli 1400 kasvattajalle. Kasvattajapalkintoa maksetaan vuosittain hevosen kasvattajalle kilpailutiedoissa olevien palkintomäärien perusteella. Prosenttiosuus vaihtelee hevosen kilpailuiän mukaisesti siten, että nuoremmilla hevosilla prosenttiosuus on suurempi. Pienin maksettava kasvattajakohtainen summa on 150 €. Kuninkuusraveista maksetaan lisäksi ylimääräinen 15 % kasvattajapalkinto Kuninkuusravilähtöjen voittosummista.

Kasvattajapalkintoa maksetaan hevosen kasvattajalle myös hevosen ulkomailla saavuttamien palkintojen perusteella ja sen suuruus on 10 % hevosen palkintosummasta, kuitenkin enintään 20 000 €/vuosi. Pienin maksettava hevoskohtainen palkinto on 170 €. Ulkomaille myydyn lämminverisen ravihevosen kasvattajapalkinnon perusteena ovat vain 2–7-vuotiaana saavutetut palkinnot, joista kasvattajan tulee vuosittain anoa kasvattajapalkintoa kilpailuvuotta seuraavan tammikuun loppuun mennessä.

Kasvattajapalkinnot 2021 Top10 ravihevoset

Jakoperusteet ja ikäluokan mukaiset prosenttiosuudet – Hippos

 

Kasvattajan tilitiedot

Kasvattajapalkinnot maksetaan Suomen Hippokseen ilmoitettujen tilitietojen mukaisesti. Hevosten kasvattaja on velvollinen huolehtimaan tilitietojensa toimittamisesta ja ajantasaisuudesta. Jotta vuoden 2021 kasvattajapalkinnot voidaan maksaa, tulee puuttuvat tilitiedot ilmoittaa Hippokseen 1.12.2022 mennessä. Tämän jälkeen palkintojen maksatus umpeutuu eikä maksamattomia palkkioita enää voida maksaa. Puuttuvia palkintoja, joille on saatu tilitiedot, maksetaan jatkossa kerran kuukaudessa kuun alussa.

Kasvattajapalkinto maksetaan yhdelle tilille, vaikka kasvattajina olisikin useampia henkilöitä/tahoja. Tilitieto tulee ilmoittaa joko Oma talli -palvelun kautta sähköisesti tai tilinumeron ilmoituslomakkeella kirjallisesti. Mikäli kasvattajana on useampia henkilöitä, tulee ilmoituksesta löytyä kaikkien osapuolten allekirjoitukset. Tallinimen puolesta allekirjoittaa Hippokseen ilmoitettu edustaja, yrityksen puolesta kaupparekisteriin merkitty allekirjoitusoikeudellinen henkilö/t ja alaikäisen puolesta huoltaja.

Tilinumeron ilmoituslomake – Hippos

 

Lisätietoja 

Suomenhevoset ja ravihevoset
Soila Lehmusvaara
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi

Ratsut ja ponit
Sanna Uotila
Puh. 020 760 5257
sanna.uotila@hippos.fi