Hyppää sisältöön

Ponioripäivien seuraaminen mahdollista paikan päällä Lahdessa tai YouTube-liven kautta

Ponioripäivien 2022 seuraaminen on mahdollista joko paikan päällä Lahdessa tai ilmaisen YouTube-liven kautta lauantaina 23. huhtikuuta sekä sunnuntaina 24. huhtikuuta. Paikan päälle koulutuskeskus Salpauksen maneesiin on vapaa pääsy.

Ponioripäivät 2022 järjestetään Lahdessa koulutuskeskus Salpauksen maneesissa 22.-24. huhtikuuta. Tapahtumaan ilmoitettiin yhteensä 29 oritta, joista shetlanninponeja on 14, newforesteja seitsemän, connemaroja, welsheja ja vuonohevosia kaksi sekä yksi gotlanninrussponi.

Viikonlopun molemmat päivät alkavat klo 9.00. Lauantaina arvostellaan shetlanninponit ja gotlanninrussponi. Sunnuntaina esittäytyvät puolestaan newforestit, connemarat ja welshit. Vuonohevosten oritesti kestää perjantaista sunnuntaihin.

Livelähetys voi seurata Suomen Hippoksen YouTube -kanavan kautta. Suorat linkit livelähetykseen löytyvät tapahtumasivulta www.hippos.fi/ponioripaivat

 

———–

Lue myös:
Ponioripäivät 22.-24.4.: Harraste- ja suoritusponin tekoainekset puntarissa

 

Ponioripäivät ovat ponijalostuksen ammattilaisten vuoden kohokohta. Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos- gotlanninruss-, newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä jalostusarvostellaan welsh- ja shetlanninponioriita. Kaikki oriit käyvät läpi eläinlääkärintarkastuksen ja rakennearvostelun. Lisäksi niiden liikkeet esitetään vapaana. Osa oriista suorittaa myös käyttökokeen, joka voi rodusta riippuen olla joko ratsastus-, ajo- tai ohjasajokoe. Lisäksi connemaraoriilla irtohypytys on osa ensimmäistä jalostusarvostelua. Jalostukseen hyväksytty ori saa rodusta riippuen joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan jalostukseenkäyttöoikeuden.