Hyppää sisältöön

Jälkeläispalkintoanomukset, jalostusarvostelupalkintokorotukset sekä suoritusluokkamerkkihakemukset toimitettava 31.1.2022 mennessä

Kuvassa kuvituksena hevonen puiden keskellä

Kuva Ville Vuorinen

Jalostushevosille ja –poneille voidaan myöntää jälkeläispalkintoja ja jälkeläisarvokirjaimia jälkeläisten kilpailu- ja näyttelytulosten perusteella. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusarvostelupalkinto voidaan korottaa kilpailusuoritusten perusteella. Poneille ja lämminverisille ratsuhevosille voi suoritusten perusteella anoa suoritusluokkamerkkejä. Kaikki edellä mainitut anomukset vuodelta 2021 tulee toimittaa Suomen Hippokseen 31. tammikuuta mennessä.

Jälkeläispalkitsemiset ja suoritusluokkamerkit sekä jalostuspalkinnon korotukset myönnetään hakemusten perusteella. Juoksija- ja työhevossuunnan suomenhevosten sekä lämminveristen ravihevosten jalostusarvostelupalkintojen korotukset ja jälkeläispalkinnot käsitellään automaattisesti. Hakemukset voi toimittaa skannattuna sähköpostin liitteenä tai postitse. Rodusta riippuen hakemukset käsitellään Suomen Hippoksen Jalostusvaliokunnassa tai Ratsu- ja ponivaliokunnassa. Valiokunnat käsittelevät hakemukset kokouksissaan helmi-/maaliskuussa 2022.

 

Jälkeläispalkintoanomukset

Jalostusarvosteltu tai rakennetarkastettu hevonen voidaan palkita jälkeläispalkinnolla, mikäli jälkeläisten jalostusohjesäännön mukaiset jalostusarvostelu- ja kilpailutulosvaatimukset täyttyvät. Hevosen ei tarvitse olla jalostusarvosteltu samalle suunnalle kuin mistä se palkitaan jälkeläispalkinnolla, vaan esim. juoksijasuunnan hevonen voidaan palkita ratsusuunnan jälkeläisistään.

Suomenhevosten jälkeläisarvostelu (jalostusohjesäännön liite 1)
Juoksijasuunta kohta 3.2
Ratsusuunta kohta 4.2
Pienhevossuunta kohta 5.2
Työhevossuunta kohta 6.2

Lämminveristen ravihevosten jälkeläisarvostelu (jalostusohjesäännön liite 1
Kohta 2.2

Ratsujen ja ponien jälkeläisarvostelu

Jälkeläispalkintoanomus, suomenhevoset (PDF)

Jälkeläispalkintoanomus, ratsut ja ponit (PDF)

 

Jalostusarvostelupalkintokorotukset

Jalostusarvostelupalkintoa voi korottaa kilpailusuorituksilla. Suomenhevosilla jalostusarvostelukorotukset ja jälkeläispalkinnot on anottava ratsu- ja pienhevossuunnan hevosille. Juoksija- työhevossuunnan sekä lämminveristen ravihevosten palkinnot korottuvat automaattisesti. Suomenhevosten kilpailutulokset tulee olla ratsusuunnalla vähintään kansallisista kilpailuista ja pienhevossuunnalla vähintään aluekilpailuista. Oriilla tulokset tulee saavuttaa enintään kahden kilpailukauden (= kalenterivuoden) aikana. Tammoilla tulosten saavuttamiseen ei ole aikarajoitusta. Lisätietoa jalostusarvosteluluokkien korotuksesta suomenhevosille löytyy jalostusohjesäännön liitteestä 1.

Jalostusarvostelupalkinnon korotusanomus, suomenhevoset (PDF)

 

Suoritusluokkamerkit

Jalostusarvostelluille lämminveriselle ratsuhevoselle ja ponille voi anoa kilpailutulosten perusteella suoritusluokkamerkkiä.

Ratsuhevosten ja ponien suoritusluokkamerkit

Suoritusluokkamerkkianomus (PDF)

 

Lisätiedot ja hakemusten toimitus:

Suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset: Soila Lehmusvaara, soila.lehmusvaara@hippos.fi, p. 020 760 5253

Ratsut ja ponit: Sanna Uotila, sanna.uotila@hippos.fi, p. 020 760 5257

Muokattu: 28.1. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jälkeläispalkintoanomuksen perusteiden linkki päivitetty