Hyppää sisältöön

Hevosalan superviikko pyörähtää käyntiin keskiviikkona Haminasta

Hevosalan kesä käynnistyy vauhdikkaasti ympäri Suomea järjestettävien tapahtumien merkeissä. Haminassa järjestetään ensimmäistä kertaa Hevoset Bastionissa -tapahtuma, jossa hevosalaa esitellään laajasti keskiviikosta sunnuntaihin. Tapahtumassa ajetaan mm. kahdet Cityravit sekä hevoskasvatuksen ystävien Kauniit & Komeat -kokonaisuus.

Hevoset Bastionissa on koko perheen tapahtuma, jota vietetään 8.-12.6.2022. Ohjelmassa on mm. ratsastuskilpailuja keskiviikosta sunnuntaihin, hevos- ja muita shownäytöksiä kahdella ohjelma-areenalla, kaksi expoaluetta, valloittava lasten ohjelma-alue Kesäpuistossa ja harvinaiset Cityravit aivan kaupungin keskustassa perjantaina ja lauantaina. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.

Bastionissa tapahtumayleisön keskuuteen jalkautuvat ensimmäistä kertaa myös Suomen Hippoksen koolle kutsumat Hevoslähetit. Hevoslähetit ovat joukko vapaaehtoisia, joille hevoset ja hevosten hyvinvointivaikutuksista kertominen on sydämenasia.

”Jokainen hevosihminen voi osaltaan olla kertomassa hyvää viestiä hevosista, ja tänä päivänä se on entistä tärkeämpää. Mitä enemmän hevoset näkyvät positiivisessa hengessä, sitä useampi niistä innostuu, ja sitä kautta lisääntyy alalle elintärkeä hevosista ja hevosurheilulajeista kiinnostunut, ja niihin myönteisesti suhtautuva yleisö”, kertoo Hevoslähetti Maria Granqvist.

Hevoslähetit jakavat hevostietoutta ja hyvää hevosviestiä kesän mittaan tapahtumissa ympäri Suomen. Hevoslähetit löytyvät myös somesta aihetunnisteilla #hevoslähetit #hevonenluohyvinvointia #puhyhyväähevosesta sekä #vastuullinenhevosala.

Eliittinäyttelystä Kauniisiin ja Komeisiin

Eliittinäyttelyn, eli kaikkien hevosrotujen supernäyttelyn karsinnat oli tarkoitus järjestää 9.6. Harjun oppimiskeskuksessa ja superfinaali Hevoset Bastionissa -tapahtumassa 10.6. Vähäisen osallistujamäärän vuoksi näyttelyn sijasta Hevoset Bastionissa tapahtumassa nähdään Kauniit ja Komeat – Kurkistus hevosnäyttelytoimintaan -ohjelmanumero, joka järjestetään perjantaina 10.6. klo 12.00 Kadettikoulukadun areenalla.

Kauniiden ja komeiden tarkoituksena on esitellä yleisölle eri hevos- ja ponirotuja sekä näyttelytoiminnan käytäntöjä. Juontaja selostaa yleisölle näyttelyn vaiheita ja arvosteluperusteita, kuten miten ja millä perustein hevosia ja poneja arvostellaan. Ohjelmanumeron lopuksi yleisön on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan.

Kauniiden ja Komeiden hevoset:

Lämminverinen: Volte-Face Point

Suomenhevonen (R): Kermaherttua

FWB: Fillyhill’s My Special

Connemara: Goldilocks Lassie

Shetlanninponi: Sammalisen Konstantin

Ainutlaatuset Cityravit kahtena päivänä

Haminan viikonlopun Cityravit toteutuvat Kadettikoulunkadun areenalla, jossa järjestetään Cityravien lisäksi paljon muutakin ohjelmaa. Cityraveissa ponivaljakot, nopeat lämminveriset ravihevoset ja suomenhevosravurit kilpailevat omissa lähdöissään. Yleisö saa seurata jännittävää knock out -kilpailua aivan kadun varressa ja kannustaa oman suosikkinsa parhaaseen suoritukseen.

Knock out -tyyppisessä kilpailussa hevoset kilpailevat pareittain, ja parin voittaja etenee jatkoon. Parhaimmat kilpailevat lopulta finaaleissa.

Cityravit käynnistyvät perjantaina klo 18.30 alkaen  ja lauantaina klo 17.30 alkaen. Cityravit näytetään Veikkaus TV:ssä.

Cityraveissa kilpailevat poni- ja hevosvaljakot perjantaina 10.6. löytyvät täältä.

Cityraveissa kilpailevat poni- ja hevosvaljakot lauantaina 11.6. löytyvät täältä.

Haminan Hevoset Bastionissa -tapahtuman lisäksi hevosurheilusta kiinnostuneet pääsevät nauttimaan tulevana viikonloppuna hevoslajeista muutenkin laajasti.

Jyväskylässä ajetaan perinteinen lämminveristen kutsukilpailu Killerin Eliitti lauantaina 11.6., ja päivän Kavioliiga-ravit starttaavat kello 13.00. Tutustu päivän lähtölistoihin Hippoksen Mobiilihepassa.

Myös Porin raviradalla hevostellaan – mutta tällä kertaa maastoesteratsastuksessa! Raviradalle rakennetulla uudella maastoesteradalla järjestetään Avant Trophy -osakilpailu perjantaina 10.6. ja lauantaina 11.6. Lue lisää tapahtumasta.