Hyppää sisältöön

Hevosala & lukio

Harjun oppimiskeskus

Harjun oppimiskeskuksessa voit suorittaa hevostalouden perustutkinnon kaksoistutkintona tai hevosurheilupainotteisen lukion:

  • Lukio-opinnot Haminan lukiossa
  • Hevosiin ja ratsastukseen liittyvät opinnot Harjun oppimiskeskuksessa
  • Mahdollisuus asua Harjun oppimiskeskuksen opiskelija-asunnossa
  • Mahdollisuus oman hevosen majoittamiseen Harjun vuokratalleilla

 

Ypäjän Hevosopisto

Ypäjän Hevosopiston kaksoistutkinnossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto, yhteistyölukiona toimii Forssan yhteislyseo:

Kaksoistutkinnon suorittaja opiskelee ammatillisessa koulutuksessa (Hevostalouden perustutkinto, tutkintonimike hevostenhoitaja tai hevospalveluohjaaja) ja osallistuu ylioppilastutkintoon. Opinnot jakautuvat ammatillisiin opintojaksoihin sekä lukiojaksoihin. Lukuvuoden aikana on kaksi seitsemän viikon pituista lukiojaksoa.

Parikkalan lukion eläinlääketieteen painotuslinja

Parikkalan lukion eläinlääketieteeseen valmentava opintolinjalla opiskelija voi jo lukiossa tutustua eläinlääkärin ammattiin ja valmentautua korkeakouluopintoihin. Opiskelija voi valita opintojaksoja, joissa tutustutaan esimerkiksi eläinlääkärin työhön, eläinten hoitoon ja anatomiaan sekä syvennetään luonnontieteiden ja matematiikan osaamista. Osa opintojaksoista sopii hyvin myös lääkärin, biologian tai sairaanhoitajan opintoja suunnitteleville. Linja sopii myös eläintenhoitajan ammatista sekä maa- ja metsätieteellisen tuotantoeläinpuolesta kiinnostuneille.

 

Rautalammin lukio

Rautalammin lukio on Suomen ensimmäinen ja suurin ratsastuslukio. Rautalammilla voi opintojaksovalikoimaa täydentää maksuttomilla ratsastukseen ja hevosenhoitoon liittyvillä opintojaksoilla, joita on yhteensä 34.


Ruoveden lukion eläinlääketieteen painotuslinja

Ruoveden lukion eläinlääketieteellinen painotuslinja valmentaa jo lukioaikana eläinlääketieteellisiin opintoihin. Linja sopii myös lääketieteellisiin opintoihin aikoville. Osana lukio-opintoja järjestetään eläinlääketieteellisiin ja lääketieteellisiin opintoihin ohjaavaa ja valmentavaa opetusta.

Ruoveden lukion ratsastuslinja

Ruovedellä on ratsastuspainotteinen lukiolinja, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisen opetussuunnitelman toteuttaminen aloitettiin Ruoveden lukiossa syksyllä 1999. Ruoveden ratsastuslukiossa opiskelee vuosittain 40-50 opiskelijaa, jotka tulevat kouluun eri puolilta Suomea.

 

Hevosalan opintoja löydät myös näiltä sivustoilta: 

Opintopolku Avautuu uuteen ikkunaan

ErikoislukiotAvautuu uuteen ikkunaan