Hyppää sisältöön

Suomen Hippos pyytää selvittämään Ruukin maaseutuopiston hevoskeskuksessa epäillyt tapahtumat

Hippos-logo

Loppuviikosta sosiaalisessa mediassa on noussut esiin vakavia väitteitä väkivallasta hevosia kohtaan Ruukin maaseutuopiston hevoskeskuksessa. Väitteet kohdistuvat muun muassa oppilaitoksen raviurheilun vastuuvalmentajaan.

”Esitetyt väitteet ovat hyvin vakavia ja niihin, kuten jokaiseen vastaavaan epäilyyn hevosten hyvinvoinnin vaarantumisesta pitää suhtautua tosissaan. Toivomme, että esiin nousseet tapahtumat ja oppilaitoksen toiminta asiassa tutkitaan nyt perinpohjaisesti ja opiskelijoita kuullaan. Haluan kiittää opiskelijoita, jotka ovat rohkeasti tuoneet kokemansa esiin, vaikka aihe on vaikea. On jokaisen hevosihmisen vastuulla puuttua hevosten kaltoinkohteluun, ja jos asiassa on syytä epäillä eläinsuojelurikosta, asiasta tulee tehdä myös tutkintapyyntö poliisille”, kommentoi toimitusjohtaja Minna Mäenpää.    

Suomen Hippos pyytää oppilaitosta selvittämään esitetyt tapahtumat, ja arvioi sen jälkeen mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelman tärkein teema on hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen. Tavoitteena on, että jokainen alan toimija sitoutuu hevosten eettiseen kohteluun, ja puuttuu asiaan, jos kaltoinkohtelua ilmenee.

”Hevosia hoidetaan ja pidetään Suomessa lähtökohtaisesti hyvin. Tieto ja sitä myötä hevosten käsittely ja ymmärrys lajinmukaisesta käyttäytymisestä lisääntyy valtavalla vauhdilla. Siitä huolimatta mahdollisiin epäkohtiin on puututtava heti”, Mäenpää jatkaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, minna.maenpaa@hippos.fi tai p. +358 40 511 2067