Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen lisenssivaliokunnan päätös perjantaina 30.12. koskien seksuaalisesta ahdistelusta tuomitun ravivalmentajan tapausta

Hippos-logo
Tiedoksi Suomen Hippoksen lisenssivaliokunnan päätös perjantaina 30.12. koskien seksuaalisesta ahdistelusta tuomitun ravivalmentajan tapausta:

Hippos ei voi pidättää henkilön lisenssiä, koska oikeuden päätös ei ole lainvoimainen, eikä oikeutta voida ottaa omiin käsiin. Hippos palaa asiaan, kun oikeuden päätös on saanut lainvoimaisuuden.

Hippoksen toimisto konsultoi asiassa seuraavaksi myös Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:tä. Lisäksi toimisto on ryhtynyt valmistelemaan Hippoksen hallitukselle ehdotukset uusista toimista puuttua häirintään raviurheilun läheisyydessä. Nämä esitellään hallituksen seuraavassa kokouksessa perjantaina 13.1.

”Häirintä ei kuulu raviurheiluun ja on äärimmäisen tärkeää puhua ja puuttua. Suomen Hippoksen yhdessä Väestöliiton Et Ole Yksin -palvelun kanssa tekemä ohje häirintään puuttumisesta antaa myös konkreettisia vinkkejä puuttumiseen. Korostan: jos kohtaat ravikilpailussa mitään epäasiallista käyttäytymistä tai seksuaalista häirintää, ota rohkeasti yhteys kilpailutuomaristoon ja pyydä tarvittaessa toimihenkilö avuksi tilanteeseen. Kaikista tärkeintä on, että tällaisen asian kanssa kukaan ei jää yksin”, toimitusjohtaja Minna Mäenpää sanoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, minna.maenpaa@hippos.fi ja p. 040 511 2067