Hyppää sisältöön

USAi Arrow ja USAi Winner -kilpakärryt määrätään käyttökieltoon toistaiseksi

Kaikki USAi Arrow ja USAi Winner -malliset kilpakärryt määrätään käyttökieltoon 9.8.2023 alkaen toistaiseksi.

Kyseisissä kärrymalleissa on havaittu valmistukseen tai materiaaleihin liittyviä virheitä, joiden vuoksi Suomen Hippoksen varustetyöryhmä katsoo, ettei kärryjen käyttö ole turvallista. Sen vuoksi kaikki USAi Arrow ja USAi Winner kilpakärryt ovat käyttökiellossa 9.8.2023 alkaen toistaiseksi.

USAi-kärryjen kanssa on havaittu ongelmia useiden alumiinisten aisojen päiden osalta. Kesäkuun alussa Haminan cityraveissa hajonneiden USAi Winner kärryjen aiheuttaman vaaratilanteen jälkeen tehtiin päätös, jossa alumiinipäisten USAi-kärryjen käyttö kielletään, ja kärryt vapautuvat kiellosta, kun ne on vaihdettu teräspäihin.

Ongelmat USAi-kärryjen kanssa eivät kuitenkaan päättyneet alumiinipäiden vaihtoon.

Haminassa hajonneisiin kärryihin vaihdettiin valmistajan toimesta teräspäät kesäkuussa, mutta samat kärryt hajosivat uudelleen, teräspäiden väännyttyä Loviisassa elokuussa. Näiden lisäksi tietoomme on tullut vääntyneet teräspäiset aisanpäät Rovaniemellä sekä Mikkelissä. Näissä molemmissa oli teräspäät alun perin ja molemmat kärryt olivat melko uudehkoja.

Tällä hetkellä kärryjen turvallisuutta ei voida taata. Keskustelut valmistajan kanssa ovat kesken ja jatkotoimenpiteitä selvitetään millä tavoin kärryjen turvallisuus jatkossa voitaisiin taata.

USAi:lla on myös muita kärrymalleja. Käyttökielto koskee vain Arrow- ja Winner-mallisia kärryjä.

Varikkoalueen toimihenkilöt valvovat ravikilpailuissa käytettäviä varusteita.

 

Artikkelia muokattu 17.8.2023. Tarkennettu millaisia virheitä tai ongelmia kärryissä on havaittu.

 

Lisätietoja:

Annika Nisonen
Kilpailusihteeri, Suomen Hippos
p. 020 760 5534