Hyppää sisältöön

Suomenhevosseminaari avaa Kuninkuusraviviikonlopun perjantaina 4.8.2023

Yksi suomenhevosen valttikorteista on sen monipuolisuus (Kuva: Maisa Hyttinen)

Suomenhevosen, kuten koko hevosalan, tulevaisuus on kiinni siitä, onko suomalaisilla jatkossakin mielenkiintoa olla hevosenomistajia. Ympäröivä maailma voi tukea tai jarruttaa hevoshaaveita. Mitä voimme tehdä nyt, jotta suomenhevonen säilyisi elinvoimaisena myös tulevaisuudessa?

Kuninkuusraviperjantaina 4.8.2023 asiantuntijat kokoontuvat Kouvolan Synergiakeskus Kohoaan keskustelemaan suomenhevosesta neljästä eri näkökulmasta etsien mahdollisuuksia, herätellen ajatuksia ja katsoen tulevaisuuteen. Tilaisuus alkaa klo 12 ja päättyy klo 14. Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Kohoa sijaitsee Kouvolan keskustassa lähellä Matkakeskusta ja vain kahden kilometrin päässä raviradalta. Seminaarin jälkeen ehtii siis hyvin perjantain raveihin, jotka alkavat klo 15.

Tilaisuudesta ei tehdä livestriimiä, mutta puheenvuorot videoidaan ja tallenteet julkaistaan tilaisuuden jälkeen Kuninkuusravien Youtube-kanavalla.

Seminaarin puhujat ja aiheet

Vanhat kumppanit uusissa rooleissa – muuttunut hevostalous 1970-luvulta nykypäiviin (Toimittaja Jorma Kemiläinen)

Suomenhevonen vastuullisen hevosharrastuksen keskiössä (Vastuullisuusasiantuntija Nelli Oinio)

Ajassa kiinni – suomenhevosen kulttuurinen merkitys (Puheenjohtaja Tuula Pihkala, Suomenhevosliitto ry)

Suomenhevosen merkitys nuorille (Nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä, Suomen Hippos ry)

Nuoret & suomenhevonen -kysely alle 30-vuotiaille hevosharrastajille

Kyselyn tarkoituksena on selvittää miten suomalaiset, hevosia harrastavat alle kolmekymppiset nuoret näkevät suomenhevosen ja sen tulevaisuuden. Nykypäivän nuoret ovat tulevaisuuden hevosenomistajia, ja kyselyn avulla halutaan löytää ideoita ja keinoja, jotta suomenhevonen säilyisi elinvoimaisena myös tulevaisuudessa. Kyselyn vastauksista tehdään kooste, joka esitellään Kuninkuusraviperjantain seminaarissa.

Vastaa kyselyyn klikkaamalla tästä.

Kysely on avoinna sunnuntaihin 23.7.2023 asti ja sen täyttämiseen menee noin viisi minuuttia. Kyselyn tulokset jäävät myös Suomen Hippos ry:n ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n nuorisotoimintaa koordinoivien henkilöiden käyttöön tulevan toiminnan suunnittelun tueksi.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Lammin tilan verkkokauppaan.