Hyppää sisältöön

RUVI: kaksivaiheinen tunnistautuminen pakolliseksi TRACES-järjestelmässä – vaatii rekisteröityneiltä toimenpiteitä ennen 11.6.2024

Henkilöllä tule olla käyttäjätili Traces-järjestelmässä, mikäli hän tuo tai vie hevosen ulkomaille/ulkomailta ja/tai kuljettaa hevosia ulkomaille/ulkomailta eikä hänellä ole kaupallisten kuljetusten eläinten kuljettajalupaa. Kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönottoa odotetaan 11.6. mennessä jo käyttäjätilin omaavilta. Uuden henkilön rekisteröinti Traces-järjestelmään onnistuu myöhemminkin. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Kirjautuminen eläinten ja tuotteiden ulkomaankaupassa käytettävään TRACES-järjestelmään muuttuu kaksivaiheiseksi. Kaikkia TRACES-järjestelmän käyttäjiä koskeva muutos tulee pakolliseksi 11. kesäkuuta 2024, tämän jälkeen tunnukset lakkaavat toimimasta eikä järjestelmään voi enää kirjautua. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on ehdottomasti otettava käyttöön ennen muutoksen voimaanastumista, jotta asiointi TRACES-järjestelmässä jatkuu.

Kirjautuminen TRACESiin vaatii käyttöoikeuden järjestelmään ja EU Login -käyttäjätilin. Ohjeet kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon löytyvät Ruokaviraston nettisivuilta  TÄSTÄ LINKISTÄ.

TRACESiä käytetään eläinten ja eläinperäisten tuotteiden EU-maiden välisessä sisämarkkinakaupassa, mutta myös EU:n ulkopuolisista maista tuonnissa ja EU:n ulkopuolisiin maihin viennissä. TRACES on kehitetty varmentamaan muun muassa elävien eläinten, kasvien ja rehun sekä eläin-, luomu-, kasvi- ja puutuotteiden jäljitettävyyttä ja valvontaa.

TRACES on lyhenne sanoista Trade Control and Expert System (suom. kaupan valvonta- ja asiantuntijajärjestelmä). TRACES-järjestelmää ylläpitää Euroopan komissio ja sitä käyttävät viranomaiset ja yritykset.

Lisätietoja:

Aluehallintovirastot

TRACES helpdesk (toimii englanniksi)

Lue lisää:

TRACES-järjestelmä