Hyppää sisältöön

Rovaniemen 28.3. sunnuntairavien alkamisajankohta aikaistuu – ravit käynnistyvät kello 11

Syynä ravien aikaistamiselle on kohonnut lämpötila. Ravit pyritään ajamaan hiekkapohjaisella talviradalla, jonka kuntoa lämpötilan nousu uhkaa.

Rovaniemellä sunnuntaina 28. maaliskuuta ajettavat ravit aikaistuvat. Alun perin ravit olivat tarkoitus käynnistyä kello 13.00, mutta radan kunnon varmistamiseksi ravit alkavat jo kello 11.00.

Radalla on parhaillaan lumipolanne, joka on tarkoitus ajaa pois ennen sunnuntain kilpailuja.

”Pyrimme ajamaan kilpailut läpi hiekkapohjaisella talviradalla ja lämpötilan nousu on uhka radan pinnan kestävyydelle. Olemme ajaneet radan suojaksi  lunta, ja poistamme lumen sekä polanteen ennen kilpailuja ja ajamme radalle vielä uutta pintaa. Tuleviksi öiksi lämpötila laskee hieman, ja uskon että aikaistamisella saadaan varmistettua sujuvat ravikilpailut”, Rovaniemen raviradan toimitusjohtaja Sari Jauhojärvi kommentoi.

Päätöksellä halutaan varmistaa erityisesti turvalliset kilpailuolosuhteet.

”Kilpailijoita tulee paikalle pitkästä matkasta, ja monilla on varmasti aikainen aamu luvassa. Edelliseen yöhön sattuu myös kesäaikaan siirtyminen, joka tulee myös ottaa huomioon. Aikaistaminen nähtiin kuitenkin välttämättömäksi, sillä kilpailijoiden turvallisuuden varmistaminen menee kaiken edelle”, Jauhojärvi kommentoi.