Hyppää sisältöön

Hevosgaalan huutokaupan varat kohdistetaan nuoriin ratsastajiin sekä nuoriin hevosiin

Hevosgaalassa pidettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto oli huikeat 11 060 € (Kuva: Hanna Heinonen / SRL)

Huhtikuun puolessa välissä Suomen Ratsastajainliitto, FWB-yhdistys ja Suomen Hippos järjestivät yhteistyössä ensimmäisen yhteisen Hevosgaalan. Tampereen Hotelli Rosendahl täyttyi iloisista ihmisistä, joita kaikkia yhdisti hevonen. Tapahtuma oli avoin kaikille ja muutamaa paikkaa vaille loppuunmyyty.

Hevosgaalassa pidettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto oli huikeat 11 060 €. Ennalta oli sovittu, että puolet huutokaupan tuotoista kohdistetaan nuoriin ratsastajiin ja puolet nuoriin hevosiin. Kiitos vielä Kyra Kyrklund, Alexander Tillander 1860, Sammaliston talli ja KS-talli, Emma Penttinen, Stella Hagelstam, Mikko Mäentausta ja BMC Scanhorse huutokauppaan luovutetuista kohteista.

FWB-yhdistys ja Suomen Hippos ohjaavat syksyn Hevosgaalan huutokaupan tuottamat varat sovitusti nuorten hevosten kouluttamisen edistämiseen. Varat on päätetty jakaa sekä 25.11. järjestettävän Ratsastusfoorumin yhteydessä pidettävään kaikille avoimeen ja striimattavaan luentoon, sekä lisäpalkintorahana kaikkien olympialajien (este-, koulu- ja kenttäratsastus) laatuarvostelun voittajien (2024) kesken.

Kansainvälisen hevosjalostuksen ja kasvatuksen asiantuntijan pitämä luento on avoin kaikille ja se myös striimataan, jotta se tavoittaisi kaikki kasvatuksesta ja nuorten hevosten koulutuksesta kiinnostuneet lajista katsomatta.

Laatuarvostelu on FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen järjestämä vuosittainen laatukilpailu 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille, sekä varsoneille 5-vuotiaille lämminverisille ratsutammoille.

Ratsastajainliitto ohjaa eteenpäin nuorten ratsastajien hyväksi käytettävät varat Talent-toiminnan kautta. Talent-ohjelma on valmennuksen kehitys- ja laatuohjelma kilpailemisesta kiinnostuneille nuorille ratsastajille (n. 10-18 -vuotiaat), sekä ratsastajainliiton seuroille ja talleille, jotka haluavat tarjota nuorille ratsastajille järjestäytynyttä valmennustoimintaa.

Talent-toimijat voivat hakea tukea huutokaupan tuottamista varoista suunnittelemaansa hankkeeseen tai projektiin (esim. opintomatka, koulutus tai leiri). Talent-toiminnassa on tällä hetkellä mukana noin kolmenkymmentä seuraa ja tallia. Myös uudet Talent-toimijat toivotetaan tervetulleiksi ja heidän on mahdollisuus osallistua hakuun. Hausta tiedotetaan lisää Ratsastajainliiton viestintäkanavissa.

 

Lisätietoja:

Pauliina Virta
pauliina@ohjissa.fi