Hyppää sisältöön

Heinäkuun alusta alkaen 2-vuotiaat lämminveriset ja 3-vuotiaat suomenhevoset saavat kilpailla vanhempia hevosia vastaan

Ravikilpailusäännöt muuttuivat 1.1.2023 alkaen siten, että 1.7. alkaen 2-vuotiaat lämminveriset ja 3-vuotiaat suomenhevoset saavat kilpailla itseään vanhempia hevosia vastaan. 3-vuotiaisiin kylmäverisiin sovelletaan samoja määräyksiä kuin suomenhevosiin.

Sääntömuutoksen taustalla on anomus, jonka kilpailu- ja sääntövaliokunta käsitteli ja hallitus hyväksyi. 2-vuotiaille lämminverisille ja 3-vuotiaille suomenhevosille on rajallisesti kilpailutarjontaa ja kilpailumatkat ovat usein pitkiä. Sääntömuutoksen myötä nuoret hevoset voivat halutessaan kilpailla esimerkiksi kotiradallaan vanhempia hevosia vastaan sellaisissa lähdöissä, joissa ei ole ikärajoituksia.

Tavoitteena on helpottaa nuorten hevosten kilpauran aloittamista.

Nuorille hevosille rajattuja lähtöjä pyritään tarjoamaan niin, että hevoset pääsevät kilpailemaan tavoitteellisesti kohti ikäluokkakilpailuja. Lähdöissä kilpailee usein ikäluokan parhaita hevosia. Niin sanotut nollasarjat, joita ei ole rajattu hevosten iän mukaan, saattavat olla tasoltaan vaatimattomampia, ja tarjota näin ollen helpomman uran aloituksen sellaisille nuorille, joilla ei tähdätä ikäluokkakilpailuihin.

Ravikilpailusäännöt 1.1.2023 alkaen

 

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
p. 040 557 3889
tuomo.pekonen@hippos.fi