Hyppää sisältöön

Suomenhevosen päivä 6.9.2023 - juhlitaan kautta maan!

Suomenhevosen virallisena juhlapäivänä 2023 juhlimisen tapa on vapaa, hevosen kanssa tai ilman. Tarkoituksena on, että jokainen suomenhevosen ystävä kautta Suomen on mukana juhlimassa suomenhevosta, mahdollisimman monella eri tavalla. Alkuun pääset nostamalla lipun salkoon – Suomen Hippos suosittelee liputtamista 6.9.

Suomenhevosen päivän tapahtumia

Tutustu Hippokselle ilmoitettuihin suomenhevosen päivän kunniaksi järjestettäviin tapahtumiin.

Hyvää tapahtumaa kannattaa jakaa myös sosiaalisessa mediassa – hyödynnä sinulle mieluisat kanavat sanoin, kuvin ja videoin aihetunnisteella #suomenhevonen #suomenhevosenpäivä #kansallisaarre #aitosuomalainen 

Tehdään jälleen suomenhevosen päivästä yhdessä mieleenpainuva juhlahetki! Juhlinnassa olet mukana myös osallistumalla – muista myös  Suomenratsujen Kuninkaalliset 31.8-3.9., Varsahuutokauppa 8.9. ja Hevoskynnön SM-kisat 9.9.  sekä tietenkin Harrastusviikko 28.8-3.9.

JärjestäjäorganisaatioTapahtumapaikkaMitä tapahtuu
Uppsalan ruotsinsuomalaisten kieli- ja kulttuuriyhdistys Suomi-kouluFyrisgården, UppsalaSuomi-koulu järjestää sh-päivän pienten lasten ryhmälle. Askartelua ja keskustelua suomenhevosista ja yleensä hevosista. Seuraavana päivänä vierailu maatilalla.
Jäälin koulun erityisluokkaLaivakankaantie 10, 90940 JääliTapahtuma erityisoppilaille luokilta 0-9. Ohjelmassa mm. kepparirata, kantakirjan tekoa, kuvaamataitoa ja videoita.
Nivalan kouluSoinintie 2, 74700 KiuruvesiMaanantaina 4.9 juhlimme Nivan alakoulun heppakerhon kanssa suomenhevosen päivää. Tutustumme rotuun ja sen monipuolisuuteen (kuvia, videoita, rodun merkitys itsenäisen maamme historiassa) Lapset tekevät suomenhevosesta kuvistöitä, joista tehdään näyttely koko koulun ihasteltavaksi.
Harjun OppimiskeskusViipurintie 50, 49980 RavijokiHarjun oppimiskeskus juhlistaa 6.9. kansallista suomenhevosen päivää! Ohjelma alkaa klo 10 lipunnostolla Harjun Hovin edessä. Musiikkiesitysten lisäksi luvassa on myös suomenhevoskulkue. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Ylä-Savon ammattiopistoHingunniementie 98, 74700 KiuruvesiPerinteinen lipunnosto klo 9 tallinmäellä. Liputuksen jälkeen suomenhevoset esittäytyvät ratsastuskentällä.
Katariinan TalliRistimäentie 207, 61350 Huissi6.9.2023 klo 18-20 Kansallisaarre Suomenhevosen juhlailta. Hevostoimintaa uusille ja kokeneille, harrastajille ja ammattilaisille.
Kuopion RavirataKuopion ravirataTi 5.9. ravit: ”suomalainen ilta” klo 18 alkaen.
Lammin tilaLamminkulmantie 284, 45810 PilkanmaaOsallistu suomenhevosen päivän arvontaan, voit voittaa ajokokeilun Epeli-suomenhevosella!

Arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan ajokokeilu suomenhevosen kyydissä Lammin tilalla Kouvolan Pilkanmaassa. Palkinto lunastetaan erikseen sovittavana aikana. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa hevoskokemusta.

Osallistu arvontaan Lammin tilan Instagramissa ja Facebookissa: @lammintila
Ratsastuskoulu Saajan talliPajanne 67, 13270 HämeenlinnaAvoimet ovet klo 14-18. Mahdollisuus tutustua suomenhevoseen ja ihailla tämän kesän varsoja.
Päivi Viskarin talliViitaniementie 249, 44150 Äänekoski6.9-23 klo 17. Meillä on 10 hevosta, joista 5 suomenhevosta. Tarjolla on talutusratsastusta ja kärryajelua. Kahvia, mehua ja kaurakeksiä tarjotaan kävijöille. Tapahtuma on kaikille suomenhevosesta kiinnostuneille.
Ylivieskan HevosjalostusyhdistysRavikeskus Keskinen, 84100 Ylivieska3.9. klo 11-13 maksuton tapahtuma koko perheelle. Talutusratsastusta, rillakyydistystä, pieniä näytöksiä, kepparikisa, rapsuteltavia suomenhevosia. Grillistä ja kahviosta pientä purtavaa pikkurahalla.
Suomenratsut ry & Kymijoen Ratsastajat ryVeteraanitie 2, 47400 KausalaSuomenhevosratsujen ja pienhevosten valtakunnallinen näyttely Kausalan Ravilinnassa (Iitti), lauantaina 9.9.2023 klo 10 alkaen. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Suomenratsut ry ja Kymijoen Ratsastajat ry. Näyttelyssä on luokkia kaikille suomenhevosille varsasta veteraaniin, lisäksi jälkeläis-, sisarus- ja kasvattajaluokat. Tuomareina toimivat Johanna Kyrö ja Riikka Tommila-Väisänen. Yleisöllä vapaa pääsy.
Marjo Miettusen kotitalliOjakyläntie 12, 91950 TemmesAvoimet ovet klo 17-20. Vieraita odottavat suomenhevoset Sensor, Marjetta ja Apilan Suska. Terveuloa!
Niemenpellon talli ja Mikkelin Urheilu Ratsastajat rySairilanniementie 5, 50180 MikkeliLipunnosto tallin pihassa klo 9. Video tallin ja seuran someen jälkikäteen. Somessa myös tallin suomenhevosten esittelyjä sekä rodun esittelyä.
Joensuun PääkirjastoKoskikatu 25Kuuluisien suomenhevosten patsaita 6.-9.9. Esillä lyhyin esittelyin: Murto, Lohdutus, Eri-Aaroni, Valokas, Kirppu ja Eino-Vakaa

 

tamma ja varsa

Suomenhevonen on sydämenasia. Kuvassa Varsaliven tähdet: tamma Nevan Karamelli varsoineen. Tiina Levander

Suomenhevosen päivänä voit…

– viedä suomenhevosen tai -hevosia näytille vanhainkoteihin, päiväkoteihin, kouluihin, toreille ja muihin sopiviin paikkoihin. Mieti paikkakunnaltasi sopiva kohde ja sovi vierailusta!

– järjestää tallillasi avoimet ovet ja esitellä suomenhevosen monipuolisuutta erilaisessa käytössä

– järjestää juhlallisen lipunnostohetken sopivassa kohteessa paikkakunnallasi, vaikkapa suomenhevosairueiden kera

– järjestää paikkakunnallasi kulkueen tai muun esittelytilaisuuden sopivien ratsukoiden ja valjakoiden kanssa

– viedä suomenhevosratsukoin ja -valjakoin tervehdyksen paikallisille päättäjille

– järjestää valokuva- tai muun näyttelyn, piirustuskilpailun, jouhikoru- tai hevosenkenkäaskartelutyöpajan, kepparisuomenhevosten kisat tai vaikkapa suomenhevosaiheisen musiikki- tai sanataide-esityksen

– järjestää esitelmän, alustuksen tai keskustelutilaisuuden jostain suomenhevoseen liittyvästä aiheesta verkossa tai livenä

– lahjoittaa suomenhevoselämyksiä sellaista kaipaaville: ratsastusta, ajoa, hevosen hoitoa tai muuta hevosen kanssa toimintaa juhlapäivänä tai myöhemmin

– …tai keksiä jotain ihan muuta!