Hyppää sisältöön

Vuoden 2023 Pikkukuningatar oli myynnissä varsahuutokaupassa, Pikkukunkku löytyi Heila-hevospörssistä

Pikkukuningatar Hentun Liisa ja Teemu Okkolin. Kuva: Maisa Hyttinen

Kuninkuusravisunnuntain perinteisissä nuorten suomenhevosten suurkilpailuissa kohtasivat 5-vuotiaat tulevaisuuden lupaukset.

Tammojen 2100 metrin Pikkukuningatar-lähdön vei nimiinsä Hentun Liisa. Suursuosikkina matkaan lähtenyt Hentun Liisa johti lähtöä takasuoran alussa keulaan päästyään aina maaliin asti.

Ohjastaja ja osaomistaja Teemu Okkolin kertoi tamman taustoista tyytyväisenä:

”Ypäjän huutokaupassa kiinnitin tähän huomion, mutta silloin ei riittänyt rahat. Huutokaupan jälkeen sovittiin Antin kanssa, että tehdään kauppa. Se on ihan parhaasta päästä hevosia, mitä tallissa on ollut koskaan. Hentun Liisa on syntynyt hyväksi hevoseksi”, Okkolin kertoi.

Hentun Liisan nimestä saadaan kiittää Jaajo Linnonmaata.

”Jaajo Linnonmaa juonsi Aamulypsyä silloin ja juontajaparina oli Anni Ihamäki. Anni on omaa sukuaan Henttu ja Jaajo jutteli aina Hentun Liisasta. Siitä se nimi napattiin, ja laitettiin heti aamuneljältä Hippokseen rekisteröitäväksi tammavarsan synnyttyä”, kertoi kasvattaja Antti Ripatti.

Hentun Liisan omistaa Okkolinin lisäksi Elsa Kanala ja Toni Sarkama ja hevosta hoitaa Oona Halme.

Rekilammin Saulista Pikkukunkku

Ohjastaja Henri Bollström ohjasi 5-vuotiaan Rekilammen Saulin varmasti johtopaikalle heti 2100 metrin Pikkukunkku-kilpailussa. Loppusuoralla se kävi tiukkaa kamppailua Wertin kanssa, joka kuitenkin laukkasi maaliin.

”Ajattelin, että jos pääsisi takajoukoista etupuolelle. Hevonen tuntui vähän epävarmalta, mutta oli tänään hyvä”, Bollström kertoi.

”Sauli on hyvin lunki kaveri, nytkin ajettiin korvat kiinni. Mahtava kaveri, joka toimii joka tilanteessa ja on tosi paikan tullen tosi terävä.”

Omistajajoukosta Maija Ala-Vannesluoma kertoi, että Rekilammen Sauli oli tarkasti suunniteltu varsahankinta, ja se löytyi aikanaan Hippoksen Heila-hevospörssistä.

”Hevosen isä Boker oli passihevoseni Esa Holopaisella. Se oli tosi hieno hevonen, ja sen takia haluttiin nimenomaan siitä varsa”, Ala-Vannesluoma kertoi.

Rekilammen Saulia valmentaa Seppo Suuronen ja sitä hoitaa Kaisa Tamminen. Hevosen omistaa Talli Salaseura.

Kuninkuusraveissa on perinteisesti juostu neljä- ja viisivuotiaille suomenhevosille omat suurkilpailut, Pikkuprinssi ja Pikkukunkku. Forssan Kuninkuusraveissa 2022 kilpailukokonaisuutta kehitettiin siten, että ohjelmaan lisättiin omat lähdöt neljä- ja viisivuotiaille suomenhevostammoille, Pikkuprinsessa ja Pikkukuningatar.