Hyppää sisältöön

Valtakunnalliseen Ponsse Työmestaruuskilpailuun ilmoittautui yhdeksän väkivahvaa suomenhevosta

Ponsse Työmestaruus mainoskuva

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu järjestetään 28. elokuuta Kokemäen raviradalla. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii maailman johtaviin metsäkonevalmistajiin kuuluva Ponsse.

Suomenhevosten valtakunnallinen Ponsse Työmestaruuskilpailu järjestetään Kokemäen raviradalla 28. elokuuta. Tänä vuonna tapahtuma avattiin kaikille puhdasrotuisille suomenhevosille ja kilpailussa tullaan näkemään useampi ensikertalainen sekä neljä konkaria, joista kaksi on edellisvuosien mestareita. Kilpailuun osallistuu myös ensimmäistä kertaa historiassa ruuna, Tapion Karhusen omistama ja ohjastama Kesäsade. 

Suomenhevosten Ponsse Työmestaruudessa tavoitellaan Työmestaruuden SM-titteliä sekä 2000 euron arvoista ykköspalkintoa. Suomen mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin lisäksi 2 000 euron rahapalkinnon. Ponsse Työmestaruuteen ilmoittautui tänä vuonna yksi ruuna ja kahdeksan suomenhevostammaa, joista viisi on esikertalaisia, kaksi konkaria ja kaksi mestaria. Mikko Uusimäen ohjastama Luomutar on hallinnut kilpailua kaksi viimeistä kertaa, yhteensä kaksikolla on voittoja kolme. Toinen aikaisempien vuosien voittajista on parivaljakko Tähden Piirros ja Kauko Tuominen. Kisakonkareita ovat myös Pelitin ja Tolopan Tyttö. Pelitin lajinsa aatelissukua, sillä sen emä Pelotin on voittanut Työmestaruuden vuonna 2008.  Ensikertalaisina kisaa osallistuvat hevoset Kesäsade, Kitkatuli, Luomuksen Lahja, Piknen Lyyli ja Softis. Ohjastajista kaksi on naisia ja seitsemän miehiä.

 

Suomenhevosten valtakunnallinen Ponsse Työmestaruus 2021 osallistujat

R. Kesäsade (Kesä-Toto – Kutterin Puru, Uskimus) ja Tapio Karhunen
T. Kitkatuli (Uno -Vipin Kimuli, Vieterin-Vilinä) ja Jaana Koski
T. Luomuksen Lahja (Suikun Ralli – P.V. Luomus ja Patrik) ja Matti Makkonen
T. Luomutar (Luomus Jr – Selissa, Selmeri) ja Mikko Uusimäki
T. Piknen Lyyli (Jaapeli – Merlinin Tähti, Kipparin Merlin) ja Mika Karttunen
T. Pelitin (Romea Lax – Pelotin, A.T. Vinski) ja Kauko Tuominen
T. Softis (Suivikas – Rita Rols, Turon Into) ja Reetta Tervonen
T. Tolopan Tyttö (Murron Titaani – Muskotti, Vilkki) ja Teuvo Isokääntä
T. Tähden Piirros (Ventterin Vili – Jojon Tähti, Jaavan Jojo) ja Kauko Tuominen

 

Osallistujat ovat aakkosjärjestyksessä, lähtöjärjestys arvotaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtumaa on ensimmäistä kertaa mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteessa www.haven.fi/live. Alustavan aikataulun mukaan kilpailu avataan klo 9.00.

www.hippos.fi/tyomestaruus