Hyppää sisältöön

Suomenhevosten valtakunnalliseen Työmestaruuskilpailuun ilmoittautui 13 hevosta

Kuvassa Etutopeva reen edessä ohjastajan Matti Pakarisen seisoessa hevosen vierellä

Mukaan ilmoittautui myös hallitseva mestari Etutopeva ja Matti Pakarinen. Tänäkin vuonna kilpailua voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Suomen Hippoksen tarjoaman livelähetyksen kautta. Kuva Pirje Fager-Pintilä.

Suomenhevosten valtakunnallinen Työmestaruuskilpailu järjestetään 17. kesäkuuta Pietarsaaren raviradalla. Perinteitä kunnioittavan kilpailun voittoa lähtee tavoittelemaan 13 suomenhevosta, joista kuusi on tammoja, neljä oritta ja kolme ruunaa.

Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestarin SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja 2000 euron rahapalkinnon.

Yleisö on lämpimästi tervetullutta nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta paikan päälle Pietarsaareen. Tapahtuman oheisohjelmassa on luvassa näytös hevosen kuumakengityksestä, sekä lapsille on tiedossa keppihevosesterata ja hevosenkenkäheittoa. Kahvio palvelee makkaranpaistopisteineen koko päivän ja pyttipannulounasta on tarjolla klo 11.00 eteenpäin. Lippu tapahtumaan maksaa 5 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

Osallistujat ohjastajineen aakkosjärjestyksessä

 1. Einon Albert – Heidi Myllysaari & Annika Räisänen
 2. Etutopeva – Matti Pakarinen
 3. Hotleri – Jarmo Korkeaniemi
 4. Kukka Meeri – Pekka Vilkuna
 5. Miljan Mimmi – Kirsi Kettunen
 6. Pikku-Hilma – Petra Särkelä
 7. Satkun Tähti – Reeta Röpelinen
 8. Savon Sutku – Mika Kimonen
 9. Softis – Reetta Tervonen
 10. Tapsan Tahti – Markku Mässeli
 11. Tirre – Mika Karttunen
 12. Valtting – Matti Nissinen
 13. Vinhan Välke – Anu Peräaho

Virallinen lähtöjärjestys ja tapahtuman aikataulu julkaistaan myöhemmin.

 

Kilpailun tarkoituksena on suomalaisen hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen sekä suomenhevosen monikäyttöisyyden ja geneettisen vaihtelun edistäminen. Työmestaruuskilpailun 2023 järjestää Pietarsaaren Raviystävät ry / Jakobstads Travvänner rf yhteistyössä Suomen Hippos ry:n kanssa.

www.hippos.fi/tyomestaruus