Hyppää sisältöön

Suomenhevosten valtakunnallinen Työmestaruus järjestetään 23.7.2022 Joutsan raviradalla

Kuvassa tamma luomutar vetää rekeä raviradalla

Työmestaruuden vetokokeessa hallitseva Työmestari tamma Luomutar ja Mikko Uusimäki. Suomenhevosten Työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Suomenhevosten valtakunnallinen Työmestaruus 2022 järjestetään lauantaina 23. heinäkuuta Joutsan raviradalla. Perinnetapahtuman järjestävät yhteistyössä Joutsan Hevosystäväinseura, Etelä-Suomen Hevosjalostusliitto ja Suomen Hippos ry.

Joutsan Hevosystäväinseuran uusi puheenjohtaja Pasi Haapasaari toivottaa kilpailijat taustajoukkoineen sekä kaikki suomenhevosperinteistä kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi Joutsaan.

”Innokkaasti ja hyvillä mielin lähdemme järjestämään Työmestaruuskilpailuja. Itse olen ensimmäistä kertaa mukana, mutta Joutsassa Työmestaruudet on kilpailtu viimeksi vuonna 2006 ja osa silloin järjestämässä olleesta porukasta on myös nyt mukana. Lisäksi Työmestaruuskilpailijakonkari Kauko Tuominen on muuttanut hevosineen Joutsan radalle, joten eiköhän häneltäkin saada vinkkejä, miten asioita kannattaa järjestää”, Haapasaari naurahtaa hyväntuulisena.

Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon. Vuonna 2022 Työmestaruuden voitti jo neljännen kerran tamma Luomutar ohjastajanaan Mikko Uusimäki.

Lisätietoa suomenhevosten valtakunnallisesti Työmestaruudesta löytyy osoitteesta www.hippos.fi/tyomestaruus