Hyppää sisältöön

Suomenhevosen päivä 6.9. – liput salkoon kansallishevosemme kunniaksi

Kuvassa suomenhevonen laitumella

Suomenhevonen on yksi suomalaisuuden symboleista. Tänä päivänä suomenhevonen luo urheiluelämyksiä, liikuttaa, terapoi, hoitaa maisemaa ja ylläpitää elävää maaseutua. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Suomenhevosen päivää on juhlittu vuodesta 2007, jolloin suomenhevosen kantakirja täytti sata vuotta. Juhlapäivänä 6.9. Suomen Hippos ry ja Suomen Ratsastajainliitto antavat liputussuosituksen ainutlaatuisen kansallishevosemme kunniaksi.

Suomenhevonen on maamme ainoa alkuperäinen hevosrotu. Tänä päivänä suomenhevosia on noin 20 000, ja suomenhevosvarsoja syntyy vuosittain noin 1000. Suomenhevonen rikastuttaa suomalaisten arkea niin ravihevosena, ratsuna, terapiahevosena kuin perinteisenä työhevosenakin. Aito ja sympaattinen suomenhevonen on suomalaisuuden ikoni, jonka liputuspäivän vakiinnuttamisesta on Eduskunnan Hevosystävien Seura ry (EHYS) tehnyt sisäministeriölle kirjallisen esityksen. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun kansalliseläin saisi oman liputuspäivän.

Tapahtumia kouluissa, talleilla ja sosiaalisessa mediassa

Vuoden 2023 Suomenhevosen päivälle ilmoitettiin toistakymmentä tapahtumaa ympäri Suomen, sekä yksi tapahtumista on Ruotsin puolella, Uppsalan ruotsinsuomalaisten kieli- ja kulttuuriyhdistyksen Suomi-koulussa. Kaikki tapahtumat löytyvät osoitteesta www.hippos.fi/suomenhevosenpaiva. Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myös Hippos tulee suomenhevosen päivän aikana julkaisemaan hevoskasvatuksen somekanavilla arvonnan, jonka palkintona voi voittaa upean juhlavuoden loimen!

Lisätietoa suomenhevosesta: www.suomenhevonen.fi

Ylivieskan Hevosjalostusyhdistys järjesti jo sunnuntaina maksuttoman koko perheen tapahtuman Ylivieskan raviradalla. Yleisöä keränneessä tapahtumassa oli tarjolla mm. talutusratsastusta, rillakyyditystä, pieniä näytöksiä, kepparikisa ja rapsuteltavia suomenhevosia. Kuva Katri Helminen