Hyppää sisältöön

Puhutaan hevosesta! Uusi Hevosalan areena -keskustelutilaisuus avaa suomenhevosen juhlan 28.7.

Kuninkuusravitapahtuman käynnistävä avoin Hevosalan Areena -keskustelutilaisuus torstaina 28.7.2022 avaa uusia näkökohtia hevosista, hevosihmisistä ja alan yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta sekä alueellisella että globaalilla tasolla.

Maakuntajohtaja Annemari Ahonen herättelee hevosten ja hevosalan monipuolisiin vaikutuksiin aluetaloudessa. Poliitikko Timo Soini tuo esiin, kuinka ravit kattavat kaiken kansan – raveissa jokaisen mielipide on yhtä tärkeä.

Näyttelijä Ville Virtanen pohtii, kuinka hevosen kohtaaminen ja läsnäolo voivat vaikuttaa ihmisen persoonan kehitykseen ja jopa hänen tapaansa harjoittaa näyttelijän ammattia.

– Hevosala pystyy todistetusti vaikuttamaan hiilen sidontaan ja luonnon monimuotoisuuteen, kertoo yrittäjä Ilkka Herlin ja avaa Qvidjan kartanon ja menestyksekkään hevoskasvatuksen toimintatapoja.

Eurooparlamentaarikko Henna Virkkusella on hevostausta ja hän on nykyisin suomenhevosen kimppaomistaja, jolle on suuri ilo hoitaa ja ylläpitää suomenhevosta.

Miltä tulevaisuus näyttää? Futuristi Perttu Pölönen vetää päivän yhteen ja havahduttelee siihen, että muutos tulee harvoin oman kuplan sisältä.Juontajina toimivat mediapersoona Katja Ståhl ja ravitoimittaja Lauri Hyvönen. Areenan livekuvittaa Linda Saukko-Rauta. Lisäksi hevoset ja käytännön tekijät tulevat mukaan tilaisuuteen videoinserttien kautta.

Ajankohta: torstaina 28.7.2022 paikan päällä Pilvenmäellä Forssassa klo 10.30–14 ja etänä klo 11–14. Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu pikaisesti: http://www.hevosalanareena.fi. Paikkoja rajoitetusti. Paikan päällä tarjoillaan osallistujille maksuton brunssi.

Lisätietoja: projektipäällikkö Menna Rantala, menna.rantala@hamk.fi, p. 040-352 9913.

Kuninkuusravit kilpaillaan 29.–31.7. Pilvenmäellä Forssassa. Kunkkarit on Suomen suurimpia yleisö- ja urheilutapahtumia.

Lisätiedot www.kuninkuusravit.fi

Tilaisuus on osa Hevoshäme – kestävän hevosmatkailun maakunta -hanketta. Hanketta rahoitetaan REACT EU-rahoituksella eli hanke on osa Euroopan unionin Covid-19-pandemian tukitoimenpiteitä. Hanketoteuttajat Hämeen ammattikorkeakoulu, Forssan seudun Hippos, Luonnonvarakeskus ja Hippolis – hevosalan osaamiskeskus.