Hyppää sisältöön

Kuninkaallinen suomenhevosten huutokauppa Jyväskylän Kuninkuusraviperjantaina – ilmoittaudu mukaan 5.6. mennessä

Kuninkaallisessa suomenhevosten huutokaupassa myydään 1-, 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja. Tutustuminen myynnissä oleviin hevosiin on mahdollista 26.7. klo 16.00 alkaen ja itse kaupanteko starttaa noin klo 18:00. Kuva Maisa Hyttinen

Jo perinteeksi muodostunut suomenhevosten huutokauppa on osa myös Jyväskylän Kuninkuusravien ohjelmaa. Huutokauppa järjestetään perjantaina 26. heinäkuuta Jyväskylän kuninkaallisten iltapäiväravien jälkeen. Huutokauppa järjestetään Kuninkuusravien yhteydessä jo yhdeksättä kertaa.

Vuosien varrella huutokaupassa on ollut kaupan lukuisia tulevaisuuden menestyshevosia. Vuonna 2019 Lahdessa huutokaupassa nähtiin ennätyshintoja, kun myynnissä olleiden 19 varsan keskihinta kohosi peräti 8 700 euroon. Koronavuosien jälkeen viime vuonna Kouvolassa palattiin jälleen hienoihin lukuihin, kun 10 myydyn varsan keskihinta kohosi 7 325 euroon. Varsoista kalleimman, Wega Pointin, vasarahinta oli 21 000 euroa.

”Huutokaupasta on tullut olennainen osa Kuninkuusraviviikonloppua. Viimevuotiset Kouvolan lukemat osoittavat, että tapahtumalle on vahva tilaus” Keski-Suomen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi tuumii.

”Jyväskylä on keskellä Suomea, joten uskomme saavamme paikalle runsaasti paitsi potentiaalisia ostajia, myös laadukkaita varsoja myytäväksi”, Lähdeniemi uskoo.

Huutokauppaan otetaan myyntiin maksimissaan 20 varsaa. Myytävien varsojen hintojen päälle lisätään arvonlisävero (24%).

Ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 5.6., jonka jälkeen myyntiin tulevista hevosista koostetaan tiedot Kuninkuusravien nettisivuille. Myytävät hevoset tulee ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen kuninkuusravit@killeri.fi.

 

Huutokaupan säännöt sekä tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät www.kuninkuusravit.fi/huutokauppa. 

Lisätietoja huutokaupasta
Lauri Hyvönen
Huutokaupan meklari
puh. 040 564 1405
lahyvonen@gmail.com