Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen suomenhevosten Ponsse Työmestaruuskilpailuun on auki 9.8. asti

Suomenhevosten työmestaruus 2019 voittaja Luomutar ja Mikko Uusimäki Nivala.

Luomutar ja Mikko Uusimäki voittivat Työmestaruuskilpailun 2019. Kuva: Hippos/Pirje Fager-Pintilä

Suomenhevosten valtakunnallinen tapahtuma Ponsse Työmestaruus järjestetään Kokemäellä lauantaina 28. elokuuta. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy maanantaina 9. elokuuta kello 16.00.

Suomenhevosten työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen. Kilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä.

Suomen mestaruus ratkaistaan kolmesta osakokeesta koostuvalla kilpailulla. Osakokeet ovat 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla sekä vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon.

Sääntömuutosten myötä suomenhevosten valtakunnalliseen Ponsse Työmestaruuteen ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki vähintään 4-vuotiaat suomenhevoset. Ponsse Työmestaruus 2021 on ensimmäinen työmestaruuskilpailu, joka on avoin kaikille puhdasrotuisille suomenhevosille – käytännössä siis myös ruunat ja jalostusarvostelemattomat tammat ja oriit ovat tervetulleita mukaan kisaan.

”Sääntömuutos mahdollistaa tittelin tavoittelun nyt aiempaa useammalle. Tänä vuonna tavoittelemme paitsi mahdollisimman laajaa osallistujajoukkoa, myös runsaslukuista yleisöä niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, jossa tapahtumaa on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä”, Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää kertoo.

Ilmoittautuminen

Työmestaruuskilpailuun ilmoittautuminen päättyy maanantaina 9. elokuuta klo 16:00. Ilmoittautua voi sähköpostitse Satakunnan hevosjalostusliittoon satakunnanalueenhjl@gmail.com tai puhelimitse toiminnanjohtaja Hanna Heinoselle p. 040 517 9745.

Ilmoittautumisen yhteydessä hevoselle tulee olla nimettynä ohjastaja ja hoitaja. Kilpailuun ei voi osallistua hevonen, joka on todistettavasti tiine vähintään 120 vuorokautta aikaisemmin suoritetusta astutuksesta. Varsanalainen tamma saa kilpailla aikaisintaan seitsemän kuukauden kuluttua varsomisesta.

Ilmoittautumismaksu 50 euroa maksetaan ilmoittautumisajan kuluessa Sataravi Oy:n tilille FI23 4729 0010 0212 61. Viestikenttään merkitään työmestaruus ja hevosen nimi.

Hevosten majoituksista lisätietoja antaa Meri Elomaa, puh. 0500 327687.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Satakunnan alueen hevosjalostusliitto ry, Sataravi Oy sekä Suomen Hippos ry.

Suomenhevosten valtakunnallisen työmestaruuskilpailun säännöt_2021

Lisätiedot:

Satakunnan alueen hevosjalostusliitto ry
Hanna Heinonen
p. 040 517 9745

Sataravi Oy
Meri Elomaa
p. 0500 327 687

Suomen Hippos
Minna Mäenpää
p. 040 511 2067