Hyppää sisältöön

Valtuuskunnan kevätkokouksessa korostettiin alan yhteistyön merkitystä muutoksen edessä  

Hippos-logo

Suomen Hippoksen valtuuskunta kokoontui tänä vuonna Jyväskylään kevätkokoukseen.

Kokouksen avasi valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Kaikkonen luotaamalla hevosalan toimintaympäristön muutosta ja korostamalla alan yhteistyön merkitystä.

”Talvikauden haasteet pakkasperuuntumisten osalta ovat kevään myötä nyt takana, mutta muutokset valtiontukien leikkausten sekä hevospelaamisen sijoittumisen osalta ovat edessämme. Nämä haasteet meidän on taklattava yhdessä, mahdollisimman yhtenäisinä, sillä silloin voimme parhaiten puolustaa alaamme ja sen toimintaedellytyksiä. Meidän päättäjien on uskallettava katsoa pidemmälle kuin tähän hetkeen tai ensi vuoteen, ja hahmotettava, että päätökset tulevat kantamaan seuraaville sukupolville asti”, Kaikkonen avasi puheessaan.

Valtuuskunta sai kokouksessa tilannekatsauksen Suomen Hippos ry:n ajankohtaisiin asioihin sekä Suomen rahapelimarkkinan lainmuutoksen ja hevospelien sijoittumisen määrittelyn etenemiseen.

”Näemme edelleen, että koko hevoselinkeinon tulevaisuus on vahvin lisenssimarkkinassa. Lainvalmistelu etenee pian lausuntokierrokselle. Hippos vaikuttaa aktiivisesti sekä hevospelaamisen sijoittumisen ratkaisemiseksi alan tulevaisuutta tukevalla tavalla, että houkuttelevan järjestelmän reunaehtojen määrittelemiseksi”, kertoi toimitusjohtaja Minna Mäenpää.

Kokouksessa kuultiin ensimmäistä kertaa myös valtuuskunnan nuorisoedustajan Reetta Kuuselan puheenvuoro. Kuusela korosti uuden harrastajan auttamisen tärkeyttä lajin pariin.

”Ammattilaisia ei kasva puussa, eikä kukaan ole seppä syntyessään. Ravikoulut ja muut vastaavat tavat, kuten kerhot, joissa nuori ei tarvitse vanhemman suhteita tai omaa ponia harrastamisen mahdollistamiseksi, ovat elintärkeitä. Niitä pitäisi perustaa lisää ympäri Suomea raviratojen yhteyteen”, Kuusela korosti.

Valtuuskunta vahvisti kokouksessa Hippoksen talous- ja hallintopäällikkö Soile Toivasen esittelemän vuoden 2023 tilinpäätöksen sekä tilintarkastuskertomuksen.

Suomen Hippoksen tilikauden tulos oli 16 141,51 € alijäämäinen. Talouden osalta todettiin muun muassa, että muutosneuvottelujen taloudellinen vaikutus ei näkynyt vielä vuonna 2023. Hevosten rekisteröintimaksuissa tuotot kasvoivat ja toiminta tehostui passiuudistuksen myötä. Lisäkustannuksia tuli ministeriön vaatimasta it-auditoinnista, muutosneuvottelukustannuksista sekä rahapelimarkkinaselvitykseen tehdystä konsultointityöstä. Lisäksi todettiin, ettei Hevosurheilulehti Oy maksanut osinkoa vuonna 2023.

Valtuuskunta myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle tilivuodelta 2023 ja hyväksyi hallintosäännön muutokset. Lisäksi valtuuskunta valtuutti jatkamaan tuotonjaon perusteiden valmistelua vuodelle 2025 sekä vahvisti raviratayhteisöjen palkintotuen viimeisen erän lainoittamisen ministeriön maksatuksen viiveen ajalle hallituksen esityksen mukaisesti.

Valtuuskunta päätti kokouksessaan pöydätä hallitusehdokkaiden nimitysvaliokunnan perustamisen, jota esitettiin valtuuskunnan jäsenten esityksenä, jota Hippoksen hallitus oli puoltanut. Pöytäämistä esittänyt Pasi Pykäläinen korosti perusteluna muun muassa epävarmaa näkymää toimintaympäristön muutoksen vaikutuksista sekä tarvetta pysyä yhtenäisenä muutoksen vaatiessa alalta tiukkoja päätöksiä.

Tutustu Suomen Hippoksen vuosikertomukseen.

Suomen Hippoksen valtuuskunnan puolesta, toimivat lisätietojen antajina,

Valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Kaikkonen, p. 0400 171 163, pekka.kaikkonen@hoviruoka.fi

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067, minna.maenpaa@hippos.fi