Hyppää sisältöön

Suomen Hippos tuomitsee Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan

Suomen Hippos tuomitsee Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan. Hippoksella ei ole toimintoja, jotka liittyisivät tai kohdistuisivat suoraan Venäjälle, mutta haluamme osana kansainvälistä urheiluyhteisöä ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) ja Suomen Olympiakomitean määrittelemää linjaa olla vaatimassa kaiken urheilutoiminnan keskeyttämistä toistaiseksi Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Suomalaisilla hevostalleilla työskentelee jonkin verran ukrainalaisia työntekijöitä. Ajatuksemme ja tukemme ovat heidän perheidensä, ja koko Ukrainan kansan hädässä.

Hevosyhteisössä on herännyt halu auttaa sekä huoli hevosihmisistä ja hevosista sodan keskellä. Parhaiten apu menee perille luotettavien kansalaisjärjestöjen kautta, kuten esimerkiksi Unicefin, Pelastakaa Lapset ry:n, tai Suomen Punaisen Ristin kautta. Myös talliyhteisöt ovat alkaneet kerätä yhteiskeräyksellä lahjoitettavaa tavaraa ja ruoka-apua, kiitos jokaiselle! Kerromme, mikäli voimme vielä muulla tavalla auttaa suoraan hevosyhteisön jäseniä Ukrainassa.

Hevosten tuonnista Suomeen säädetään laissa ja siitä vastaa Ruokavirasto. Olemme tiedustelleet Ruokavirastolta mahdollisia muutoksia hevosten maahantulon edellytyksiin poikkeustilanteessa Ukrainasta, ja kerromme, mikäli edellytykset muuttuvat.