Hyppää sisältöön

Suomen Hippos ry:n hallituksen kesäkuun kokoustiedote

Hippos-logo

Suomen Hippoksen hallitus käsitteli kesäkuun kokouksessaan muun muassa avointa ilmoittautumista ja vahvisti Nuorisogaalan 2023 järjestäjäksi Mikkelin.  

Avoin ilmoittautuminen käyttöön kaikilla raviradoilla 1.9.2022

Avoin ilmoittautuminen on ollut raviradoilla vapaaehtoisessa kokeilussa tammikuun alusta lähtien. Asiasta on kerätty kokemuksia ja raviradat ovat käyttäneet mahdollisuutta vaihtelevasti. Hallitus päätti ottaa avoimen ilmoittautumisen käyttöön kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan kaikilla radoilla 1.9. alkaen. Yksittäisten sarjojen osalta raviradat voivat tehdä tähän poikkeuksia. 

Lappeen raviradalle korvaava ravipäivä 16.10. ja Mikkelistä Nuorisogaalan 2023 järjestäjä

Päätettiin myöntää Lappeen raviradalle maaliskuussa peruuntuneen ravipäivän tilalle korvaava ravipäivä 16.10. Lisäksi vahvistettiin Nuorisovaliokunnan esityksen mukaisesti Nuorisogaalan 2023 järjestämispaikkakunnaksi Mikkeli.

Kilpaileminen varoajan sisällä Frangus Zigoria 30.5.22 Oulu

Hevonen Frangus Zigoria S-15-3160 on rokotettu maanantaiaamuna 30.5.2022 ja kuitenkin kilpaillut samana iltana Oulun raveissa. Hevonen sijoittui lähdössä neljänneksi. Hevosta valmentaa Pirita Lukkari.

Ravikilpailusääntöjen mukaan hevosesta otetuista veri-, virtsa- tai muista näytteistä ei saa kilpailuhetkellä tai siihen verrattavan suorituksen aikana löytyä elimistöön kuulumattomia lääkeainejäämiä. Kaikki hevosen lääkitseminen on kielletty 4 vuorokautta ennen kilpailua. Lääkintäohjeessa kaikkien rokotusten ohjeelliseksi dopingvaroajaksi annetaan 5 vuorokautta.

Tapauksessa lääkekirjanpito oli puutteellinen, eikä sisältänyt esim. kyseistä rokotusta. Asia vahvistettiin kuitenkin hoitaneen eläinlääkärin toimesta.

Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunta on käsitellyt tapausta kokouksessaan 3.6.2022 ja totesi Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen 45§ rikkomuksen ja puutteellisen lääkekirjanpidon.

Hallitus totesi ravikilpailusääntöjen 45§:n rikkomuksen kilpailemisesta varoajan sisällä ja puutteellisen lääkekirjanpidon. Hallitus määräsi Frangus Zigoria -nimisen hevosen vastuuvalmentajalle Pirita Lukkarille varoituksen ja 200 euron sakon. Hevonen vapautetaan kilpailukiellosta, kun sen voittama 200 euron palkinto on maksettu takaisin.

Tilannekatsaukset vireillä oleviin asioihin

Hippoksen hallitus käsitteli kokouksessaan Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toiminnasta nousseen keskustelun tilannekatsauksen ja kävi läpi oppilaitoksen ja vastuuvalmentajan selvitykset. Todettiin, että asia on siirtynyt poliisin tutkittavaksi, ja tilannetta seurataan sen mukaan.

Lisäksi hallitus käsitteli ehdotusta alueellisesta viestintäverkostosta, jonka kehityssuunta koettiin hyväksi. Merkittiin myös tiedoksi eduskuntavaaliviestinnän suunnitelma.

Ajankohtaisissa asioissa käytiin läpi muun muassa maa- ja metsätalousministeriön yhteistyötä, UET:n hallituksen kokouksen terveisiä ja yleiskokouksen agendaa sekä toimiston ajankohtaisia toimenpiteitä, kuten Kuukauden toimihenkilön ja Kuukauden raviurheilijan valintaa sekä Varsaliveä. 

Hallituksen seuraava kokous järjestetään elokuussa perjantaina 19.8.

Suomen Hippos ry, hallituksen puolesta (toimivat lisätietojen antajana):

Puheenjohtaja Kari Eriksson, p. 0400 685 036

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067